Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Punih 15 dana cesta Makarska-Vrgorac blokirana je masivnim kamenim odronom na Biokovu. Od prvog odrona nije se promijenilo baš ništa.


Odronjene stijene su veličine kuće, trebalo bi ih razbiti, a nitko se izgleda ne usuđuje jer bi svaka akcija mogla izazvati nove odrone i ugroziti naselja ispod ceste. 'Udariti kuglom iz helikoptera, da kuglom razbije stijene, jer boje se ljudi, neće nitko da radi', smatra jedan mještanin.

Vezani članci Ante Miličić, načelnik Općine Podgora (Foto: Dnevnik.hr) Načelnik općine Podgora o velikom klizištu na D8: "Radi se o nimalo bezazlenom odronu koji će stvoriti brojne probleme" Stijena je na cestu pala s visine od 30 metara (FOTO: Screenshot) Stijena tresnula na cestu s visine od 30 metara i za dlaku promašila vozače, presudile su stotinke

U međuvremenu mještani koji žive ispod strahuju hoće li se sljedeći put nešto srušiti na njihove domove. Ispod odrona drhti čitavo naselje, Gornja Podgora. Kažu, već vide nova napuknuća u stijenama Biokova.

Noćna mora

Put od Makarske do Vrgorca postaje noćna mora. 'Užas, na dan Svih svetih sam putovala sat i pol, grozno', ogorčena je jedna mještanka. 'Imamo ljude koji žive gore, a rade u Makarskoj u samoposlugama, na pijaci, bankama', pojasnio je Marko Ožić Bebek, gradonačelnik Makarske.

>> Veza Makarske i Vrgovca stari austrougarski makadam

Mašta se o novom tunelu no to je dugo i skupo. Uprava Grada Makarske za sada pokušava osposobiti zapušteni stari put. Nasut će tamo makadam. No, kiše i snijeg taj će makadam posve uništiti, bit će to opasno. Svi se već polako umaraju od ove teme, a nitko još ne zna kako situaciju riješiti a da nitko ne strada.