Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokada ceste Makarska-Vrgorac

Nitko se ne usudi micati odronjene stijene, predlaže se helikopter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Punih 15 dana cesta Makarska-Vrgorac blokirana je masivnim kamenim odronom na Biokovu. Od prvog odrona nije se promijenilo baš ništa.

Odronjene stijene su veličine kuće, trebalo bi ih razbiti, a nitko se izgleda ne usuđuje jer bi svaka akcija mogla izazvati nove odrone i ugroziti naselja ispod ceste. 'Udariti kuglom iz helikoptera, da kuglom razbije stijene, jer boje se ljudi, neće nitko da radi', smatra jedan mještanin.

Pročitajte i ovo Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona Slika nije dostupna Podgora: Odronila se stijena i zakrčila prometni trak

U međuvremenu mještani koji žive ispod strahuju hoće li se sljedeći put nešto srušiti na njihove domove. Ispod odrona drhti čitavo naselje, Gornja Podgora. Kažu, već vide nova napuknuća u stijenama Biokova.

Noćna mora

Put od Makarske do Vrgorca postaje noćna mora. 'Užas, na dan Svih svetih sam putovala sat i pol, grozno', ogorčena je jedna mještanka. 'Imamo ljude koji žive gore, a rade u Makarskoj u samoposlugama, na pijaci, bankama', pojasnio je Marko Ožić Bebek, gradonačelnik Makarske.

>> Veza Makarske i Vrgovca stari austrougarski makadam

Mašta se o novom tunelu no to je dugo i skupo. Uprava Grada Makarske za sada pokušava osposobiti zapušteni stari put. Nasut će tamo makadam. No, kiše i snijeg taj će makadam posve uništiti, bit će to opasno. Svi se već polako umaraju od ove teme, a nitko još ne zna kako situaciju riješiti a da nitko ne strada.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene