Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema neslužbenim informacijama što ih je objavila slovenska televizija, predsjednik slovenske vlade Borut Pahor ipak se neće se 23. listopada u Zagrebu susresti s predsjednicom hrvatske vlade Jadrankom Kosor, iako je to ranije najavljivao.


Pahor u srijedu na konferenciji za tisak, na kojoj je predstavljao novog kandidata za ministra za lokalnu samouporavu Henrika Gjerkeša, nije želio komentirati svoju prošlotjednu izjavu da će se 23. listopada u Zagrebu susresti s predsjednicom hrvatske vlade prilikom otvaranja velike slovensko-hrvatske poslovne konferencije, te da bi tada mogli i potpisati međudržavni sporazum o arbitraži. Kako je u srijedu u svom središnjem dnevniku međutim javila slovenska televizija, 'jasno je da tog susreta 23. listopada neće biti'. Kako tvrdi slovenska televizija, još nije poznato kada će o tom sporazumu raspravljati odgovarajući saborski odbor, kako bi mogao biti parafiran, a ako do toga ubrzo dođe, onda bio se parafiranje i mogući potpis mogli dogoditi do kraja mjeseca.

Susret tek za nekoliko mjeseci?

Vezani članci Slika nije dostupna Van Rompuy: Podržavam svaku inicijativu suradnje na zapadnom Balkanu Slika nije dostupna Pahor: Susret s Kosor i Tadićem bit će 'nešto posebno'

No, ako se to ne dogodi do kraja listopada, onda će do novog susreta Pahora i Kosor doći tek za nekoliko mjeseci jer predsjednica hrvatske vlade, kako je navedeno, ne bi željela da se pitanje slovensko-hrvatskih odnosa i arbitraže uvuče u kampanju za predstojeće izbore za novog predsjednika države. Zamjenica predstojnika ureda za odnose s javnošću Vlade RH Martina Banić izjavila je međutim također u četvrtak kako u svezi sastanka premijerke Kosor s premijerom Pahorom 'ništa striktno nije dogovoreno'. (Hina)