Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI PROBLEMI

Vreba opasna bakterija: Zabranjeno kupanje ispod zidina u Korčuli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na plaži Ispod zidina u Korčuli došlo je do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla, upozorio je javnost Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove Dubrovačko-neretvanske županije.

Tijekom osmog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2021. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Ispod zidina u Korčuli, uzorkovanog 24.08.2021. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna onečišćenje Zbog fekalija u moru na dvije plaže na Korčuli nije sigurno kupanje

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije, obavijestio je Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nađeni komadići wc papira Nemojte se kupati! More na šest dubrovačkih plaža onečišćeno fekalijama

S obzirom na to da uzorak mora na plaži Ispod zidina u Korčuli zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljava uvjetima Uredbe ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene