Korčula
Korčula Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na plaži Ispod zidina u Korčuli došlo je do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla, upozorio je javnost Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove Dubrovačko-neretvanske županije.


Tijekom osmog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2021. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Ispod zidina u Korčuli, uzorkovanog 24.08.2021. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.

More kod Korčule zagađeno fekalijama Zbog fekalija u moru na dvije plaže na Korčuli nije sigurno kupanje

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije, obavijestio je Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove Dubrovačko-neretvanske županije.

Uvala Sumratin, arhiva Nemojte se kupati! More na šest dubrovačkih plaža onečišćeno fekalijama

S obzirom na to da uzorak mora na plaži Ispod zidina u Korčuli zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljava uvjetima Uredbe ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju