Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veći razmjeri trovanja

Nismo u opasnosti: U Hrvatskoj nema hrane s dioksinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razmjeri trovanja dioksinom u Njemačkoj veći su nego što se prvotno mislilo.

Oko 150.000 tona hrane kontaminirane dioksinom našlo je put do najmanje 1.000 peradarskih i svinjogojskih farmi diljem Njemačke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Slika nije dostupna Istražili smo 'Agent orange' i Juščenko su najpoznatija trovanja dioksinom

>> Riješen skandal: Biodizelom trovao hranu

Tamošnje ministarstvo poljoprivrede zabranilo je promet životinja i životinjskih proizvoda sa sumnjivih farmi. U našem Ministarstvu poljoprivrede kažu kako se obavljaju redovite kontrole te da meso i jaja kontaminirana dioksinom nisu ušli u Hrvatsku.

'Hrana kontaminirana dioksinom nije ušla na područje Republike Hrvatske. Napravili smo pregled u Upravi veterinarske inspekcije i imamo sve podatke vezano za pošiljke koje su ušle na područje RH. Veterinarski pregled se sastoji od tri dijela, dokumentacijskog pregleda, identifikacijskog pregleda pošiljke i fizičkog pregleda. Ti podaci se čuvaju zadnje tri godine', kazao je Goran Vučenović, načelnik Odjela granične veterinarske inspekcije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene