Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucaju tračnice

Niske temperature poremetile željeznički promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog iznimno niskih temperatura koje u nekim dijelovima Hrvatske dosežu i minus 18 stupnjeva dolazi do poremećaja u željezničkom prometu, izvijestile su danas Hrvatske željeznice.

Zbog niskih temperatura dolazi do pucanja tračnica, zaleđivanja skretnica, povećanog broja kvarova vučnih vozila i signala. Zbog svega toga događaju se poremećaji u prometu na cijeloj HŽ-ovoj mreži pruga, a svako pojedinačno kašnjenje izaziva lančanu reakciju i kašnjenje ostalih vlakova na mreži. Na žalost kašnjenja nekih vlakova su i do 90 minuta, a mjerodavne službe ulažu velike napore kako bi se u slučaju zastoja putnici prevezli što prije prvim sljedećim vlakom ili autobusima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osjećaj kao da je 52,5 °C El Niño ubija! Crveno upozorenje izdano je za gotovo 3000 mjesta i gradova, temperature su nepodnošljive Slika nije dostupna Temperature ispod ništice Stiže prava zima: Sutra snijeg

>> Razlika između Plesa i Palagruže 30 stupnjeva!

U zimskim uvjetima postoji spreman plan borbe sa snijegom - snjegočistilice i dežurne ekipe na terenu koje su zadužene za čišćenje snijega s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila, kako bi se kvarovi koji nastaju zbog snijega i niskih temperatura što prije otklonili.

Budući da ne možemo utjecati na vremenske prilike molimo sve putnike za razumijevanje i strpljenje. Mjerodavne ekipe poduzimaju sve u njihovoj moći kako bi se u ovim zaista iznimno hladnim vremenskim uvjetima poremećaji u prometu sveli na najmanju moguću mjeru i kako bi putnici na svoja odredišta stigli pravodobno, stoji u priopćenju HŽ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene