Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sibirska zima

Razlika između Plesa i Palagruže 30 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati koji su jutros putovali na svoja radna mjesta mogli su lako zamisliti da su u Sibiru. Naime, temperature zraka noćas su se spustile debelo ispod nule, a najniža temperatura je izmjerena u 6 sati u Slavonskom Brodu gdje je bilo -18°C.

Odmah do Slavonskog Broda je Županja sa izmjerenih -17 stupnjeva, a samo stupanj viša temperatura je bila u Daruvaru i Gospiću. U isto vrijeme u Novoj Gradišci, Sisku i Osijeku je izmjereno -14 stupnjeva, u Bjelovaru, Karlovcu i Križevcima -12, a u Varaždinu -13 stupnjeva. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Snijeg u Europi - 3 DHMZ izdao upozorenje Ovih dana svi govore o polarnom vorteksu, koji stiže i u Hrvatsku: "Temperature bi se mogle spustiti do -15"

Zagrepčani su se smrzavali na -13 stupnjeva dok je na zagrebačkom aerodromu Pleso u 7 sati izmjereno čak -18 stupnjeva. Zagrebački vozači su led čak primijetili i u unutrašnjosti svojih automobila te su se bavili posljednjih dana najčešćom omraženom pojavom - odleđivanjem svojih limenih ljubimaca. 
Kako je izvijestio dežurni prognostičar iz Državnoga hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, razlika između tih odredišta i Palagruže, gdje je jutros izmjereno 11 stupnjeva Celzijevih, gotovo je 30 stupnjeva.

U unutrašnjosti temperature neće prijeći 0

Najtoplije je bilo na samom jugu Hrvatske pa je tako u Dubrovniku i Komiži izmjereno, prema ostatku Hrvatske, iznimno ugodnih 7 stupnjeva. U kontinentalnom dijelu Hrvatske temperature danas neće izaći iz minusa jer će najviše dnevne temperature biti između -6 do -1, dok će u mjestima s dugotrajnom maglom biti još malo niža. Na Jadranu će se najviše dnevne temperature kretati od 4 do 10 Celzijevih stupnjeva, javlja DHMZ. u unutrašnjosti mjestimice biti jutarnje magle, danju niskih oblaka.

U unutrašnjosti će mjestimice biti jutarnje magle, danju niskih oblaka.Vjetar uglavnom slab, na Jadranu umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu u početku ponegdje s olujnim udarima postupno će slabjeti i većinom okrenuti sjeverozapadnjak. 

U većem dijelu zemlje poledica na cestama

Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog jake bure dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Delnice do čvora Kikovica, samo u smjeru Rijeke, zabranjen je promet teretnim vozilima iznad 3.5 tone, vozilima s natkrivenim teretnim prostorom, autobusima, motociklima i vozilima s kamp prikolicama, javlja HAK.

Paškim mostom i dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana vrijedi za vozila I. skupine (autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama). 

Zbog zimskih uvjeta zabranjen promet kamionima

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama
u Lici : D 25 Korenica-Karlobag, D 42 Saborsko-Selište, D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac, D 218 Užljebić-Doljani, D 506 Gračac-Bruvno-Mazin . Isto vrijedi za ceste u Gorskom kotaru: ŽC 5030 Platak-D 3, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Lukovo, ŽC 5068 Fužine-Hreljin, kao i na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene