Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Citat iz Biblije danas je premijeru Zoranu Milanoviću poslužio da se obrati Slavoncima. I to mu nije prvi put.


'Ima jedan psalam u Bibliji, o Židovima u Egiptu, odnosno u Babilonu, koji kaže: Ako te zaboravim, Jeruzaleme, neka mi se osuši desna ruka', kazao je danas premijer Zoran Milanović.

Vezani članci Zoran Milanović (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Milanović: "HDZ drži Hrvatsku u talačkoj krizi. Premijer se bavi strankom, a ne reformama. To je Igra prijestolja..." Zoran Milanović o svojoj kandidaturi za predsjednika RH (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 3 Milanović oštro odgovorio premijeru: ''Ubogi Plenković, politički štićenik svojih HDZ-ovih prethodnika, priča o javnom dugu''

Predsjednik Vlade posegnuo je za citatom iz Biblije, ponukan oštrim kritikama iz HDZ-a i HDSSB-a. Protiv su regionalne podjele Hrvatske. 'To je jezik koji moram govoriti, jer ga jedino razumiju, ako zaboravimo Slavoniju. Ali nećemo je zaboraviti!', kazao je Milanović.

Na Crkvu se šef Vlade u zadnje vrijeme često poziva. Pa i nedavno, nakon pada BDP-a. 'Mi iz ovog stanja nećemo izići po Duhu Svetome, kako se to kaže u hrvatskom kolokvijalnom jeziku', rekao je tad Milanović.

Istim se jezikom poslužio i nekoliko mjeseci ranije, kad se Hrvatska suočila s rekordnom inflacijom. 'Kad će biti bolje? Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, nisam otac, nego sam premijer', kazao je.

>> Jeruzalem, šišmiši i kreteni... Još jedan zanimljiv dan u Vladi!

I poziv za konsenzusom vlasti i oporbe oko važnih pitanja rezultirao je zazivanjem Božjeg imena. 'Izgovora više nema. Tu smo sada, u prostoru i vremenu koji nam omogućavaju da iz sebe izvučemo maksimum i da budemo gospodari svojeg uspjeha ili, ne dao Bog, neuspjega!', spomenuo je Milanović.

Izostao je s mise za domovinu, pa otvorenu kritiku kardinala Josipa Bozanića Vladi nije čuo. 'Ako bih otišao na misu, otišao bih iz osobnog poštovanja prema kardinalu. Međutim, kako nisam vjernik, ne želim da se ovakve situacije pretvore u čisti i grubi protokol', obziran je bio premijer.

Na priču o sukobu s Banskim dvorima službeni je Kaptol tek jučer reagirao. Kažu da su se kardinal i premijer, u međuvremenu, čuli tri puta. Sastali dvaput. Daleko od očiju javnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook