Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagorec opovrgao iskaz

'Nisam rekao da Petrač stoji iza Sliškovog ubojstva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Zagorec svjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom sudu u procesu protiv Nikice Jelavića osumnjičenom za ubojstvo Vijeke Sliška.

Umirovljeni general HV Vladimir Zagorec, koji je na suđenje dovezen uz jake mjere osiguranja iz remetinečkog zatvora, očitovao se danas pred sutkinjom o iskazu Mije Kovče. On teretni Zagorca da je mu je prije tri i pol godine u Beču rekao kako je Hrvoje Petrač naručio i platio ubojstvo Vijeke Sliške. Umirovljeni general HV-a u potpunosti je opovrgao iskaz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak suđenja Rekonstrukcija atentata na Sliška i Dodića Slika nije dostupna Potvrđeno Bajić ponovno istražuje tko je naručio likvidaciju Sliška

>> Zagorec pozvan da svjedoči na suđenju Jelaviću

Zagorec je rekao da je Kovču upoznao u jesen 2007., a ne kako on tvrdi 2006. i da se nakon toga s njim više nikada nije sreo. Tvrdi da ga je upoznao preko poznanika iz Dalmacije koji mu se inače javljao kada je poslovno ili zbog sporta dolazio u Beč. On ga je tako nazvao u jesen 2007. i rekao mu da je s njim jedan poznanik koji želi s njim razgovarati o poslovnom prostoru u Zagrebu.

Zagorec je pred Sudskim vijećem rekao da je prvo odbio taj poziv, ali onda je na izričitu zamolbu poznanika iz Dalmacije pristao da se nakratko sretnu. Kovčo mu je, kaže Zagorec, počeo pričati o poslovnom prostoru, a onda mu je u jednom trenutku sam od sebe rekao da svi znaju tko stoji iza ubojstva Sliška 2001. i da se o tome priča. Umirovljeni general tvrdi da o toj temi nije htio razgovarati.

Sutkinju Koraljku Bumči zanimalo je tko je poznanik iz Dalmacije, no Zagorec je rekao da ne želi otkriti njegovo ime, ako ne mora, jer ga ne želi maltretirati, budući da bi to moglo naštetiti njegovom poslu. 'On nije dolazio u Beč zbog mene, nego zbog posla ili sporta, a javio bi mi se da popijemo kavu', kazao je, dodavši da se nakon toga susreta više nije susreo ni s tim poznanikom.

Zagorec je na sud na Zrinjevcu doveden iz pritvora zagrebačkoga zatvora u Remetincu u kojem čeka pravomoćnu odluku Vrhovnog suda o prvostupanjskoj presudi kojom je osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti jer je 2000., odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane, iz sefa Ministarstva obrane odnio torbe s draguljima. Suđenje se nastavlja idućeg tjedna. Nikici Jelaviću već se treći put sudi za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija kod Cvjetnog trga 1999., pokušaj ubojstva Vjeke Sliška i Jurja Dodića 1995. te pokušaj ubojstva Vjeke Sliška i Ivice Bertića 1999., kada je i ubijen Domini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene