Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Potvrđeno

Bajić ponovno istražuje tko je naručio likvidaciju Sliška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam i pol godina nakon ubojstva 'kralja poker automata' Vjeke Sliška policija ponovno istražuje tko je naručio njegovo ubojstvo, a odluku o tome zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo donijelo je nakon što je Sliškov šogor na suđenju Nikici Jelaviću izjavio da je od Vladimira Zagorca čuo da je likvidaciju naručio i platio Hrvoje Petrač.

Glasnogovornica Državnog odvjetništva RH Martina Mihordin potvrdila je danas da je zagrebačko tužiteljstvo od policije zatražilo 'provođenje izvida i prikupljanje potrebnih obavijesti vezanih uz iskaze svjedoka na suđenju Nikici Jelaviću'. O pojedinostima tužiteljsko-policijske istrage nije željela ništa reći. Sliškov Šogor Mijo Kovčo je u sudnici zagrebačkog Županijskog suda 15. rujna izjavio da mu je Vladimir Zagorec rekao da je Hrvoje Petrač naručio i platio ubojstvo Sliška. Kazao je i da se sa Zagorcem u Beču sastao prije tri godine na traženje umirovljenog generala koji je tamo živio. Inače, Petrač i Zagorec bili su bliski prijatelji, no kasnije su se razišli. Petrač je osuđen kao organizator otmice njegova sina i svjedočio je protiv njega u aferi dragulji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak suđenja Rekonstrukcija atentata na Sliška i Dodića Slika nije dostupna Suđenje Nikici Jelaviću Svjedok tvrdi da je Petrač naručio Sliškovo ubojstvo

>> Đorđe Vasiljević: 'Sudjelovao sam u ubojstvu Marka Sliška za klan Petračevog tjelohranitelja'

Kovčo je bio svjedok na ponovljenom suđenju Jelaviću za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija, pokušaj ubojstva Sliška i Jurja Dodića 1995. te pokušaj ubojstva Sliška i Ivice Bertića 1999. kad je i ubijen Domini. Sliška, vođu jednog od zagrebačkih kriminalnih klanova iz 90-ih godina, hicima iz pištolja je 22. ožujka 2001. u užem središtu Zagreba na Cvjetnom trgu ubio Jammes Cappiau kojega je odmah potom likvidirao Sliškov tjelohranitelj Bertić. On je zbog toga osuđen na devet godina zatvora, a zbog sudjelovanja u ubojstvu Sliška 13 godina zatvora dobio je Samir Ivošević koji izdržava kaznu, dok je drugi optuženik za sudjelovanje u Sliškovom ubojstvu Marko Nikolić zvan Markoni u bijegu. Na prvom suđenju 2002. on je kao supočinitelj osuđen na 30 godina zatvora, a pet godina kasnije u ponovljenom postupku je oslobođen, no i tu je presudu Vrhovni sud lani ukinuo i odredio novo suđenje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene