Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ninić uvjetuje koaliranje s lijevim centrom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljevica Hrvatske poslijeizborno koaliranje sa strankama lijevoga centra uvjetuje dogovorom o izmjeni Zakona o radu odmah nakon konstituiranja vlasti, rekao je predsjednik koalicije devet stranaka Ivan Ninić u Rijeci.

Te izmjene, naglasio je Ninić, moraju biti u korist radnika, a ne, kao do sada, u korist kapitala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader: HDZ ima veću podršku nego što javnost zna Slika nije dostupna Jakovčić: IDS je spreman poduprijeti SDP

Ninić je kazao da se Ljevica zalaže za izjednačenje boraca
antifašista s braniteljima iz Domovinskog rata, navevši da su i
'ustaše ostvarile puna prava, a antifašistički borci još ne'.

Zamjenik predsjednika Ljevice Hrvatske Vladimir Bebić ustvrdio je da političari europske desnice i desnoga centra pomažu HDZ-u i Ivi Sanaderu da ostanu na vlasti kako bi se na taj način zaštitio kapital koji je iz Europe na razne načine ušao u Hrvatsku. Bebić je ocijenio da i NATO želi Hrvatsku u svom članstvu kako bi ovdje štitio, kako je rekao, imperijalni kapital.

Građani Hrvatske su sada 'europske sluge, kao što su prije stotinjak godina bili habsburške sluge', rekao je Bebić, dodajući da je za to odgovorna 'politička oligarhija koja je nametnula ritam prodaje hrvatskog zemljišta i tvornica, odnosno podjednako i HDZ i SDP'.

One koji prodaju Hrvatsku na vlasti žele, kako je kazao, i Katolička crkva koja se po njegovoj ocjeni ispolitizirala, te sportaši 'koji zarađuju milijune u inozemstvu, a ni ne znaju gdje je Hrvatska'. Pa i mediji, odnosno njihovi urednici, dodao je, ustvrdivši da mediji ili ignoriraju Ljevicu ili je prikazuju u pogrešnom svjetlu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene