Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: HDZ ima veću podršku nego što javnost zna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader ustvrdio je, nakon konzultacija s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, da HDZ još uvijek nema podršku većine svih saborskih zastupnika, ali da 'ima veću podršku nego što se to zna u javnosti'.

Sanader je kazao kako je Mesića izvijestio o prvom krugu razgovora s HDZ-ovim potencijalnim partnerima, te da očekuje da će mu predsjednik, kad se za to steknu uvjeti, povjeriti mandat za sastavljanje nove vlade, kao relativnom izbornom pobjedniku.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Komentar Predsjednika RH Mesić: Kao i odlazak i najava povratka neprimjerena

'Razgovor je bio iznimno ugodan i prošao je u prijateljskom ozračju, još jednom smo zajednički konstatirali da je HDZ relativni izborni pobjednik', rekao je Sanader.

Dodao je da je optimističan, da su dosadašnji razgovori s partnerima protekli u vrlo dobru ozračju, da ima dovoljno samopouzdanja te da vjeruje u konačni pozitivan ishod za HDZ.

Na pitanje je li HDZ osigurao većinu u Saboru, odgovorio je kako još nemaju većinu, te da bi, u protivnom, već danas od Mesića tražio mandat.

Komentirajući SDP-ovo odustajanje od premijerskog kandidata, Sanader je ocijenio da je riječ o 'krajnje nekonzistentnoj politici, vrludanju i glavinjanju SDP-a'.

'Riječ je o prijevari birača, jer su u izbornu kampanju išli s
Jurčićem kao premijerskim kandidatom, a sada, ni tjedan dana nakon izbora, promijenili su odluku. To je neozbiljna politika, koja ne pruža osjećaj sigurnosti, nego zabrinutosti', rekao je Sanader.
Kazao je i kako ga ne zanima činjenica da je predsjednik SDP-a Zoran Milanović, pola sata prije njega, izjavio da će podržati dvostruko pravo glasa za nacionalne manjine.

Upitan podržava li i on takvu ideju, kazao je: 'To ću vam reći kad za to dođe vrijeme'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene