Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je imenovala dosadašnjeg novinara Nikolu Jelića novim glasnogovornikom.


Na osobni zahtjev dužnosti je razriješena dosadašnja glasnogovornica Vlade Ivana Grljak, a novim glasnogovornikom imenovan je Nikola Jelić, kaže se u priopćenju iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Vezani članci Sindikati i vlada nastavili pregovore o kolektivnom ugovoru Nastavljeni pregovori o kolektivnom ugovoru: "Očekujemo da na sljedećem sastanku sindikati izađu s konkretnijim zahtjevima" Lina Axelsson Kihlblom U Švedskoj prvi put transrodna osoba postala ministrica

Vlada je Hrvatskom saboru uputila prijedlog za razrješenje pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić radi isteka njezina mandata, a temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, Saboru predlaže imenovanja Ivane Milas Klarić novom pravobraniteljicom.

Na osobni zahtjev, Zvonko Gržetić razriješen je dužnosti ravnatelja Hrvatskog hidrografskog instituta, a novim ravnateljem imenovan je Nenad Leder.

Ema Culi razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Hrvatske akreditacijske agencije, a novim članom imenovan je Marijan Varga, kao predstavnik Ministarstva gospodarstva.

Kao predstavnici nadležnih ministarstava, tijela lokalne samouprave, institucija i udruga imenovani su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar".

Predsjednikom je imenovan ministar branitelja Predrag Matić, a članovima Bojan Glavašević, general pukovnik Slavko Barić, Sabina Glasovac, Dražen Alerić, Vesna Rajković, Gorenka Bulj, Ante Nazor, Željko Cirba, Željko Sabo, Ana Herman, Nikša Crnčević i Pavao Salopek.

Razriješena je dosadašnja voditeljica Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ Vesna Cvjetković, a novim voditeljem imenovan je Tonči Staničić.

Razriješena je dosadašnja članica Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Milica Vukasović, te je imenovan novi član Hrvoje Božić, kao predstavnik Ministarstva pravosuđa.

Slavka Malenica razriješena je dužnosti članice Nadzornog odbora Financijske agencije, te je imenovana nova članica Ana Dorić Škeva.

Skupštini Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o., upućen je prijedlog za opozivom dosadašnje glavne direktorice Mirjane Kovačević, s danom 30. travnja 2014. godine, radi odlaska u mirovinu. Skupštini je upućen prijedlog za imenovanje Anite Perković-Škalic glavnom direktoricom, s danom 1. svibnja 2014.

Skupštini društva Brijuni Rivijera d.o.o. za novog člana Nadzornog odbora predložen je Ivan Glušac umjesto dosadašnjeg člana koji je podnio ostavku, kaže se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju