Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dopunjen dnevni red Sabora

Bulj: ''I mi ćemo glasati za opoziv Petrova kad se predlože ministri i riješi pitanje Marića''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi razvoj situacije i dopuna dnevnog reda izazvala je pravu strku u Saboru

Nakon što je određena stanka u Saboru, povodom dopune dnevnog reda na kojem se glasuje o razrješenju predsjednika Sabora Bože Petrova, ali i HDZ-ovih potpredsjednika Sabora, Nikola Grmoja iz Mosta izašao je pred novinare te rekao da želi dati izjavu.

Pročitajte i ovo Most predstavio izborne liste - 9 Izbori su sve bliže Most otkrio tko će biti prvi ljudi na listama: ''Nama kampanja ne treba'' Nikola Grmoja Kandidat za premijera Spavaš li mirno, Vojko V? Pogledajte kako Grmoja pjeva u predizbornoj pjesmi: "Dižemo barjak, slavimo Badnjak..."

''Ovo je rušenje digniteta Sabora'', rekao je Grmoja kojeg je razljutio razvoj situacije u Saboru. Do strke je došlo zbog neočekivane dopune dnevnog reda.

''Mi smo išli preuzeti odgovornost i mijenjati stvari. Da nije bilo Mosta, ne bi se znalo za Agrokor, nego bi se nastavio pumpati novac u Agrokor'', kazao je Miro Bulj. Plenković je, kaže, doveo u krizu cijelu Vladu, samo radi jednog čovjeka. ''On je samo jedan briselski činovnik i poslušnik'', rekao je Bulj.

Mostovci smatraju da je jedan od razloga zbog koje se događa ova kriza vlasti i zakon o državnim arhivima.

"Očito je Plenković prevario narod govoreći da ima većinu. Ključni momenat sada su arhivi i neka se vidi da su hrvatsko gospodarsto preuzeli udbaši. Bit će da je Most kriv što je INA propala ili što je Marić u sukobu interesa. Mi smo išli preuzeti odgovornost. Da nije Mosta, kriza u Agrokoru ne bi izašla u javnost. Kada parlamentarna većina dođe s prijedlogom svojih ministara i kada se izglasaju točke o ministru Mariću, i mi ćemo glasati protiv aktualnog predsjednika Sabora da svoju funkciju preda novoj većini. Plenković je doveo državu u krizu zbog jednog čovjeka. On se krije iza briselskih skuta. Nas proglašava opasnim ljudima, a on je jedan briselski činovnik i poslušnik".

Turbulentnu sjednicu Sabora možete pratiiti na ovom linku.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene