Novi razvoj situacije i dopuna dnevnog reda izazvala je pravu strku u Saboru


Nakon što je određena stanka u Saboru, povodom dopune dnevnog reda na kojem se glasuje o razrješenju predsjednika Sabora Bože Petrova, ali i HDZ-ovih potpredsjednika Sabora, Nikola Grmoja iz Mosta izašao je pred novinare te rekao da želi dati izjavu.

Vezani članci Nikola Grmoja na presici (Foto: Dnevnik.hr) Nikola Grmoja: "Sve što sam rekao premijeru u Saboru još bih i podebljao" Andrej Plenković u Saboru (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Frcale iskre, Jandroković ukorio Plenkovića: "Da ste zastupnik, dobili biste opomenu!"

''Ovo je rušenje digniteta Sabora'', rekao je Grmoja kojeg je razljutio razvoj situacije u Saboru. Do strke je došlo zbog neočekivane dopune dnevnog reda.

''Mi smo išli preuzeti odgovornost i mijenjati stvari. Da nije bilo Mosta, ne bi se znalo za Agrokor, nego bi se nastavio pumpati novac u Agrokor'', kazao je Miro Bulj. Plenković je, kaže, doveo u krizu cijelu Vladu, samo radi jednog čovjeka. ''On je samo jedan briselski činovnik i poslušnik'', rekao je Bulj.

Mostovci smatraju da je jedan od razloga zbog koje se događa ova kriza vlasti i zakon o državnim arhivima.

"Očito je Plenković prevario narod govoreći da ima većinu. Ključni momenat sada su arhivi i neka se vidi da su hrvatsko gospodarsto preuzeli udbaši. Bit će da je Most kriv što je INA propala ili što je Marić u sukobu interesa. Mi smo išli preuzeti odgovornost. Da nije Mosta, kriza u Agrokoru ne bi izašla u javnost. Kada parlamentarna većina dođe s prijedlogom svojih ministara i kada se izglasaju točke o ministru Mariću, i mi ćemo glasati protiv aktualnog predsjednika Sabora da svoju funkciju preda novoj većini. Plenković je doveo državu u krizu zbog jednog čovjeka. On se krije iza briselskih skuta. Nas proglašava opasnim ljudima, a on je jedan briselski činovnik i poslušnik".

Turbulentnu sjednicu Sabora možete pratiiti na ovom linku.