Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja potvrdio je da je Hrvoje Runtić policiji prijavio da ga je HDZ pokušao kupiti da prilikom glasovanja prijeđe u njihov tabor.


''Očito su arhitekti ovog štićenja u Agrokoru shvatili ipak da su se zaletjeli, da je premijer Plenković napravio potez koji nije smio napraviti, da je destabilizirao Vladu, a da nema dovoljnu većinu. Išli su prema našem zastupniku Hrvoju Runtiću kojem su ponudili rješavanje svih njegovih dugova i financijskih problema koje imaju on i njegova supruga. On je to prijavio policiji. Radi se o teškom kaznenom djelu i očito je da će ovih dana pred nama biti teške političke trgovine. Vidjet ćemo hoće li premijer Plenković biti bolji trgovac od Tomislava Karamarka i tko će sve pokleknuti pred tim ponudama. Svi zastupnici koji se ne pojave na glasovanju o ministru Mariću i budu suzdržani, očito je da su dio te nove većine s HDZ-om i očito da žele štiti kriminal u Agrokoru'', rekao je Grmoja.

Vezani članci Mnogo HDZ-ovaca (Foto: Dnevnik.hr) Vruća politička jesen u Saboru: HDZ raspravlja o aktualnim pitanjima, ali i dalje iskri na relaciji Plenković - Kovač Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Predsjednica optimistična uoči predsjedničke kampanje: ''Ne razmišljam ni o kakvim sabotažama''

Na pitanje jesu li iz HDZ-a vrbovali još nekoga iz redova Mosta, odgovorio je da se za sada radi samo o zastupniku Hrvoju Runtiću te da očekuju istragu o tome.

''Oni će učiniti sve da zaštite kriminal u Agrokoru, da ne dođe do rasprave u Agrokoru. Žele sve gurnuti pod tepih, ali mi to nećemo dopustiti. Božo Petrov je predsjednik Sabora. Ako se oni služe svim metodama, pa i ovakvim prljavim i kriminalnim, mi ćemo koristiti sve poslovničke mogućnosti'', zaključio je Grmoja.