Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S posla izostao 139 dana

Niko Bulić: Ovo je mobbing, angažirao sam odvjetnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niko Bulić jedan je od najdugovječnijih turističkih djelatnika.

Više od desetljeća vodio je Hrvatsku turističku zajednicu. U posljednjih 10 mjeseci s posla je izostao 139 dana, a većinu je proveo na bolovanju.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Ilustracija nove upute Znate li za novost vezanu za bolovanje? Iz HZZO-a objasnili kakva je procedura

Problem je u tome što je Bulić u isto vrijeme bio aktivan u dubrovačkoj politici. Vodstvo HTZ-a ne želi potvrditi, ali ni demantirati da je pokrenut raskid ugovora o radu. Bulić poručuje s bolovanja: 'Ovo je mobbing, angažirao sam odvjetnike!'

U 10 mjeseci s posla je izostao 139 dana. Više od polovice bio je na bolovanju, ostatak na godišnjem odmoru. U isto vrijeme vodio je sjednice gradskog vijeća. Sada je na bolovanju, a kap koja je prelila čašu kod šefova bilo je njegovo nedavno pojavljivanje u medijima. 'Dao sam izjavu kao predsjednik gradskog vijeća grada Dubrovnika u dogovoru s gradonačelnikom o sezoni u Dubrovniku', kaže Niko Bulić.

To bi ga moglo stajati ugovora o radu. Bolovanja provjeravaju kontrolori Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. U izvanrednim situacijama to se čini na zahtjev poslodavca ili na prvi znak zlouporabe. 'Osigurana osoba ne može za vrijeme trajanja svog bolovanja raditi neki sličan posao i istovremeno primati naknadu za bolovanje', objašnjava glasnogovornik HZZO-a Nenad Korkut.

>> Komšić: Pokuša li se RS odcijepiti bit će rata

Ministar Lorencin ne želi se mješati. Rješavanje problema prepušta vodstvu hrvatske turističke zajednice. Hoće li to biti otkazivanjem ugovora o radu Niki Buliću u HTZ-u nisu željeli komentirati. Dok oni šute, Bulić najavljuje: 'Budući da sam poslijednjih 10 mjeseci izložen klasičnom mobingu obratio sam se odvjetničkom uredu radi poduzimanja potrebnih radni s ciljem zaštite osobnog statusa i ugleda.'

Dvanaest godina vodio je hrvatsku turističku zajednicu, a posljednjih 10 mjeseci kaže, isključen je iz svega. Neslužbeni izvor iz turističke zajednice pak tvrdi kako prima veću plaću od direktorice, u iznosu 22 tisuće kuna, a sabotira sve što novo vodstvo radi.

'Kao direktor sam imao toliku plaću, kao savjetnik sam imao 15 tisuća kuna, a sada kao voditelj službe od prvog kolovoza imam 10 tisuća kuna', objašnjava Bulić.

Dok staro i novo vodstvo vodi sve glasniji rat, potencijalni turisti čekaju da ih Hrvatska turistička zajednica privuče genijalnim idejama. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene