Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preporuke stranaca

Nikad nećete pogoditi koja je top preporučena destinacija u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste mislili da je Dubrovnik najpopularnija destinacija turistima u Hrvatskoj, dobro razmislite. Portal lonelyplanet.com prenosi iskustva turista koji su posjetili Hrvatsku i njezine ljepote, a napravio je i vlastitu top 10 ljestvicu destinacija u Lijepoj Našoj.

Na prvom mjestu je - Varaždin. 'Divite se besprijekorno očuvanoj baroknoj arhitekturi u nekoć hrvatskoj prijestolnici', piše navedeni portal. Iza Varaždina na drugom mjestu naveden je Zagreb i preporuke šetnje srednjovjekovnim ulicama gornjeg grada te razgledavanje galerija i uživanje u noćnom životu.

Pročitajte i ovo Poziv: Deponij smeća na Hvaru - 5 Poziv Domagoja Mikića Najsunčaniji hrvatski otok zatrpan smećem: "To je sekunda do katastrofe" Košljun - 2 Košljun Maleni otok teško dostupan javnosti napokon otvara svoja vrata: Krije mnoga blaga, a pristup je besplatan

Treće mjesto na tronu naj destinacija u Hrvatskoj zauzeo je Samobor. 'Osvježite se u tom primamljivom gradiću s rječicom i natkrivenim mostovima', poručuju. Četvrta je Pula za koju se navodi bogata povijest iz doba Rima te koncerti u pulskoj areni.

Nacionalni park Plitvice zauzeo je zlatnu sredinu top 10 ljestvice s epitetima 'vodene zemlje čudesa koju predstavljaju brojna jezera i slapovi. Nacionalni park Krka je na šestom mjestu, a kao posebne atrakcije izdvojeni su samostan na Visovcu i kanjon rijeke Krke.

Sedmu poziciju drži grad Hvar, a osmu otok Korčula. Predzadnju poziciju ljestvice drži otok Mljet, a tek posljednji je biser Jadrana Dubrovnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene