Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužnica protiv Maria Mahorića

Nije sjeo u saborsku, a već mora na optuženičku klupu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovac Mario Moharić još nije ni sjeo u saborsku klupu, a već mora na optuženičku. Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu protiv njega diže optužnicu zbog kaznenih djela koje je počinio kao načelnik Općine Goričan.

Čakovečko državno odvjetništvo u službovanju načelnika Općine Goričan pronašlo je nesavjest, zlouporabu ovlasti i sukob interesa. Procesuira ga se za prodaju općinskog stana za 200 000 kuna manje nego što vrijedi.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika? Andrej Plenković i Karlo Ressler Uoči izbora HDZ oštro startao novu kampanju i napao SDP: "Štetočine! Išli su protiv nacionalnih interesa"

Moharić kaže kako nije kriv, a to će se, ističe, i dokazati. Po njegovim riječima, to je podvala bivše općinske HDZ-ove vlasti koja je te stanove kupila 1997. godine po 200 tisuća kuna većoj cijeni, to jest, tvrdi, metar četvorni je stajao više od metra četvornog stana u središtu Zagreba, a on ih je 2007. prodao po tržišnoj cijeni.

A Moharić je navodno preplaćivao svoje zaposlenike, te je u svojoj općini zaposlio i svoju ljubavnicu. 'To je najodvratnija laž, najodvratnija laž', poručio je Mahorić.Ipak, prije suđenja u veljači otuđiti mu se mora zastupnički imunitet.

Isplaćivanje u sklopu ovlasti

Za stimulacije Moharić kaže da ih je isplaćivao, ali to je bilo u sklopu njegovih ovlasti. Petero zaposlenika dobivalo je posljednje tri godine stimulaciju ovisno o tome koliko su radili, a za tu je svrhu iz općinskoga proračuna isplaćeno 10 tisuća kuna.

Kaznene prijave, kaže, podnijelo je protiv njega više bivših, ali i sadašnjih općinskih vijećnika.

O optužbama protiv njega Moharić je znao i prije nego što je postao kandidat na parlamentarnim izborima, a o svemu je, tvrdi, obavijestio predsjednika županijskoga SDP-a Ivana Perhoča i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

Poručio je kako neće dati ostavku na dužnost načelnika.

Mario Moharić je načelnik općine u trećemu mandatu (2001., 2005. i 2009.), a na posljednjim neposrednim lokalnim izborima pobijedio je HDZ-ova kandidata Lea Begovića. U Sabor je ušao kao osmi na listi Kukuriku koalicije u III. izbornoj jedinici.  (Barbara Golja/Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene