Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar znanosti, obrazovanja, i športa Dragan Primorac boraveći danas u Splitu opovrgnuo je medijske informacije po kojima su roditelji učenika u Makarskoj, u poznatom slučaju "kukasti križevi", bili podvrgnuti ispitivanju političke pripadnosti.


"Izjava da je netko ispitivao političku pripadnost roditelja je toliko besmislena da je ne treba niti komentirati. Ona nekomu treba ići u onu kategoriju vlastitih sramota što je uopće napisana, jer inspekcija nema ovlasti za to, a da se to i dogodilo mandat te osobe trajao bi jednu sekundu i bila bi odmah smijenjena" rekao je ministar Primorac odgovarajući na informacije objavljene u dnevnom tisku prema kojima su makarski roditelji izvrgnuti ispitivanju o političkoj orijentaciji.

Vezani članci Nestašni klinci Nikad nemaju mira zbog djece, ali barem se ne mogu žaliti da im je dosadno Mali teroristi Zapeli u izolaciji s malim teroristima, spremni su potpisati kapitulaciju i vratiti se na posao

Ministar Primorac je istaknuo i da je iluzorno, nepromišljeno i sramotno govoriti o pojavama koje su se dogodile u Makarskoj a da ih se onda generalizira za područje cijele Republike Hrvatske.
"To nije istina" naglasio je ministar Primorac. Dodao je kako je za nedavna boravka u Izraelu razgovarao s vodećim dužnosnicima te države koji su mu, kako tvrdi, vrlo jasno rekli da je Hrvatska među zemljama gdje je najmanje antisemitizma i bilo kakvih drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju