Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nije ispitivana politička orijentacija roditelja makarske djece'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja, i športa Dragan Primorac boraveći danas u Splitu opovrgnuo je medijske informacije po kojima su roditelji učenika u Makarskoj, u poznatom slučaju "kukasti križevi", bili podvrgnuti ispitivanju političke pripadnosti.

"Izjava da je netko ispitivao političku pripadnost roditelja je toliko besmislena da je ne treba niti komentirati. Ona nekomu treba ići u onu kategoriju vlastitih sramota što je uopće napisana, jer inspekcija nema ovlasti za to, a da se to i dogodilo mandat te osobe trajao bi jednu sekundu i bila bi odmah smijenjena" rekao je ministar Primorac odgovarajući na informacije objavljene u dnevnom tisku prema kojima su makarski roditelji izvrgnuti ispitivanju o političkoj orijentaciji.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Ministar Primorac je istaknuo i da je iluzorno, nepromišljeno i sramotno govoriti o pojavama koje su se dogodile u Makarskoj a da ih se onda generalizira za područje cijele Republike Hrvatske.
"To nije istina" naglasio je ministar Primorac. Dodao je kako je za nedavna boravka u Izraelu razgovarao s vodećim dužnosnicima te države koji su mu, kako tvrdi, vrlo jasno rekli da je Hrvatska među zemljama gdje je najmanje antisemitizma i bilo kakvih drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene