Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kerumovi sluge'

'Nije HDZ tuš u kojem će SDP prati svoju šporkicu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodstvo splitskog HDZ-a je odbacilo poziv SDP-a da sutra svi vijećnici dođu u gradsku vijećnicu i poptišu izjave o davanju ostavki i tako omoguće raspuštanje vijeća i raspisivanje izvanrednih lokalnih izbora, jer HDZ u Splitu, kako su rekli njegovi čelnici, nije SDP-ova podružnica u tom gradu.

'Nećemo ići na sastanak koji je sazvao SDP, nego će naši vjećnici nazočiti nastavku sjednice vijeća zakazane za iduću srijedu', izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Isplata Uskrsnica Kerum: Kad se svađamo, mozak mi je nigdje! Slika nije dostupna Kerumova sestra na čelu Split: Smijenjen Goja, postavljena Kerumova sestra

Po Marasovićevu tumačenju sada nisu potrebni novi izbori jer se tako ne bi prevladala kriza u vijeću i ne bi se ništa riješilo, nego bi se nepotrebno potrošio novac za organiziranje izvanrednih izbora. 'Mi u HDZ-u smatramo da na izvanrednim izborima nijedna politička opcija ne bi dobila većinu od 13 vijećnika jer se to nikad nije dogodilo u Splitu u zadnjih 20 godina', rekao je Marasović.

Glede najava splitskog SDP-a da će svih pet njihovih vijećnika podnijeti ostavke, Marasović je kazao: 'Neka daju ostavke tajkunu Željku Kerumu koji je njihov gazda, a HDZ će u Splitu voditi svoju politiku.'

'Nije HDZ tuš u kojem će SDP prati svoju šporkicu'

Marasović tvrdi kako se splitski SDP najavama o podnošenju ostavki svojih vijećnika nastoji, pod pritiskom SDP-ove središnjice iz Zagreba, 'oprati' zbog suradnje s Kerumom. Pritom je Marasović više puta kazao kako se splitski SDP pretvorio 'u Kerumova slugu' te da sada želi 'oprati tu prljavštinu'. "Nije HDZ tuš u kojem će SDP prati svoju 'šporkicu'. Neka odu na Bačvice i operu tu 'šporkicu' kojom su služili Kerumu', kazao je Marasović.

Kao primjer SDP-ova služenja Kerumu naveo je nedavni slučaj kad je HDZ zahtijevao smjenu predsjednice gradskog vijeća Nevenke Bečić, Kerumove sestre i članice Hrvatske građanske stranke (HGS), ali to nije podupro SDP.

Neka se očituju koliko su od Keruma 'naplatili' Marasović je također pozvao splitski SDP da se očituje koliko su od Keruma 'naplatili' pošto su na prošlotjednoj sjednici vijeća svojim glasovima potpore pridonijeli da se donese odluka kojom se, kako je objasnio, pogoduje da Kerum, kao privatni ulagač, može nadograđivati zgradu bivše vjenčaonice u Splitu, poznatiju kao 'periska'. Ta zgrada sada ima dva kata, a Kerum, drži Marasović, planira 'podići 14 katova'.

>> HSP podržao SDP-ov prijedlog

Po Marasovićevu objašnjenju taj će projekt donositi desetke milijuna eura dobiti. 'Neka splitski SDP kaže koliko im je Kerum dao', rekao je Marasović. Ustvrdio je da 'Kerum obnaša vlast u Splitu tako da zadovolji samo svoje interese, a ne za opće dobro'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene