Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obje strane zajedno

HSP podržao SDP-ov prijedlog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska podružnica HSP-a prihvatila je poziv gradskog SDP-a o podnošenju ostavaka kako bi se raspustilo Gradsko vijeće i sazvali novi izbori za vijeće.

'Ostavke vijećnika morale bi biti ovjerovljene stranačkim pečatima. Time bi se stranke obvezale da neće predložiti zamjenske vijećnike umjesto onij koji podnesu ostavke', istaknuo je predsjednik splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protiv uvođenja eura HSP se priključio referendumskoj inicijativi "Zaštitimo hrvatsku kunu": "Nisu u pitanju samo umirovljenici koji će biti na gubitku i osiromašeni" Antonela Lolić PISANO UPOZORENJE Policija kaznila suce koji su bili na Kerumovoj zabavi pisanim upozorenjem: ''Radi se o prekršaju lake naravi''

Iako su podržali SDP-ov prijedlog, HSP-ovci su optužili članove te stranke da su krivi što do raspuštanja Gradskog vijeća već nije došlo. Naime, na prošloj sjednici HSP je prvi predložoi raspuštanje vijeća i raspisivanje novih izbora.

Po Tomasovićevu tumačenju splitski SDP je kriv što taj prijedlog nije prihvaćen jer na toj sjednici nisu nazočila dva SDP-ova i jedan neovisni vijećnik blizak SDP-u, a s tim trima vijećničkim glasovima dobila bi se potrebna većina od 13 glasova za taj prijedlog.

>> HSP: Sad se vidi da je SDP uvijek bio uz Keruma

>> Splitski SDP traži raspuštanje Gradskog vijeća

HSP-ov vijećnik je donedavno podupirao u vijeću Hrvatsku građansku stranku (HGS) Željka Keruma, no na prošloj sjednici, potkraj rujna, priklonio se oporbi i napustio zasjedanje. Time je bio ugrožen kvorum pa je sjednica prekinuta.

Nastavak sjednice gradskog vijeća, koja je zbog nedostatka kvoruma prekinuta 30. rujna, zakazan je za 6. listopada. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene