Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne samo učiteljima

I učenicima kasni prijevoz do škola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez novca za prijevoz nisu ostali samo učitelji. Novac za učenički prijevoz također kasni. Mnoge se škole žale da novca nemaju i za grijanje, a da država obećano nije platila mjesecima.

U protekla tri mjeseca država je za prijevoz 72.650 učenika izdvojila oko 90 milijuna kuna. Za iduće polugodište Vlada je izdvojila još 247 500.000 kuna. No, problem je u isplati novca županijama - Splitsko -almatinskoj država je dužna čak devet milijuna kuna. Stoga oni popravljaju štetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Muke profesora mu nevažne Jovanović javno 'pegla' odnos s Linićem Slika nije dostupna Bunt nastavnika 'Ako se ne isplate troškovi prijevoza idemo u prosvjede!'

"Bez obzira na hvale vrijednu odluku ta odluka se može razbiit o glavu prvenstveno ministru i vladi RH a mi osjećamo posljedice jer iz vlastitih sredstava kreditiramo Vladu Republike HRvatske", ističe Zdravko Omrčen, pročelnik za obrazovanje Splitsko-dalmatinske županije.

VIDEO 'Peticija je prilika da se riješimo bahatog i ciničnog ministra'

Država reže i u školama Brodsko posavske županije. Za grijanje i prijevoz učenika nedostaje oko deset milijuna kuna.

"Mi smo svjesni da treba štedjeti na svim mogućim razinama međutim zašto se uvijek mora štedjeti na prosvjeti", kaže Goran Zavor, ravnatelj Gimnazije Matija Mesić.

"Mi kao zajednica županija oglasili u vezi ovoga problema međutim nažalost ostali smo bez ikakvih odgovora iz ministarstva", ističe Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.

Ministar Željko Jovanović ne vidi problem. Kaže, prijevoz učenika nije ugrožen. "Isplate za prijevoz učenika bit će isplaćene sukladno procedurama koje su uređene u ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta", kaže Jovanović.

Ministar je obećao da će sva dugovanja biti podmirena u siječnju i da učenici ne trebaju strahovati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene