Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele ostavku Jovanovića

VIDEO 'Peticija je prilika da se riješimo bahatog i ciničnog ministra'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osnovnim i srednjim školama danas je počelo prikupljanje potpisa za peticiju "Mijenjajte ga".

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod" pokrenuo je danas skupljanje potpisa za peticiju "Mijenjajte ga" kojom traže smjenu resornog ministra Željka Jovanovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Je li ugrožen početak nastave? Učitelji i liječnici prijete općim štrajkom: "Neka se vlast dozove pameti, vremena je sve manje" Slika nije dostupna Zahtjevi Preporoda "Nadam se da ministrica neće nakon produžne nastave otići na popravni ispit"

Predsjednik "Preporoda" Željko Stipić na konferenciji za medije rekao je kako je peticija prilika da se riješe 'bahatog, ciničnog, neodgovornog, nevjerojatnog ministra obrazovanja' i još jednom ponovio kako ministar očito ne zna da su oni za vrijeme praznika u školama, te dodao kako bi se onda ta obaveza trebala smanjiti.

Prosvjetari od Milanovića traže smjenu Jovanovića!

Stipić je rekao kako ministar ima projekciju sebe kao uspješnog ministra jer sam za sebe kaže da je uspješan ministar. "Otkud onda svi problemi s kojima se susrećemo", zapitao se Stipić i prisjetio se ministrove izjave kako ne misli dati ostavku dok ima podršku obitelji. Lijepo mu je da ministra podržava obitelj, ali peticijom ga planira podsjetiti ima li podršku zaposlenih čiji je ministar.

Žele da Jovanović bude među prvima koji će otići

"Peticijom se obraćamo predsjedniku Vlade da se učine kadrovske promjene, a da Jovanović bude među prvima koji će prestati obnašati svoju dužnost i da se na taj način digne poljuljani ugled Vlade", poručio je čelnik sindikata na konferenciji i dodao kako je Jovanović stvoren za stvaranje problema, a da bi na njegovo mjesto trebao doći netko novi tko može rješavati probleme.

Jovanović: Neću dati ostavku, Stipićeve izjave su lažljive!

Na kraju je rekao kako se radi o presedanu jer će prvi put zaposleni u školama reći što misle o resornom ministru.

Zadnja peticija pokrenuta je 2010. godine i radilo se o produženom stručnom postupku, te je skupljeno 15 tisuća potpisa. Sada prosvjetari očekuju više od toga, a već početkom idućeg tjedna peticiju misle predati premijeru.

Na konferenciji za medije bila je i predstavnica udruge Nastavnici.org, Ana Majnarić koju su novinari upitali boji li se gubitka posla zbog potpisivanja peticije, na što je odgovorila da se, naravno, ne boji jer, kaže, živimo u Republici Hrvatskoj u 21. stoljeću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene