Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Nezgoda u zračnoj luci u Zagrebu: Zrakoplovu otkazale kočnice

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U međunarodnoj zračnoj luci Zagreb dogodila se nezgoda sa zrakoplovom u ponedjeljak, 8. svibnja. Događaj je prijavljen Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Zrakoplov SAAB 340, registarske oznake HA-TAD, Fleet Air Internationala, imao je nezgodu u međunarodnoj zračnoj luci Zagreb u ponedjeljak.

Teretni zrakoplov na letu RAC9001 iz Sarajeva za Zagreb sletio je na stazu 04 zagrebačke zračne luke u 19 sati po lokalnom vremenu i napustio je preko rulnice "C" te nastavio prema zapadnoj stajanci, točnije parking-poziciji W4.

Zrakoplovu su otkazale kočnice te je udario vozilo tzv. "Follow Me" i zaustavio se ispred teretnog terminala zračne luke, a navodno je, prema nepotvrđenim informacijama, zrakoplovu iscurilo hidraulično ulje na rulnici "C", piše Avioradar.

U nezgodi nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala šteta nije poznata.

Radi se o zrakoplovu starom 34 godine koji održava redovitu cargo liniju između Zagreba i Sarajeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vježba NATO-a Jedna od najvećih u povijesti: Vojske 25 zemalja u lipnju će vježbati iznad tri europske države. Što će biti sa zračnim prometom?

Pročitajte i ovo Austrian Airlines Iz Beča za New York Let za pamćenje: Avion se nakon dva sata leta morao vratiti natrag na polazište, a razlog bi vas mogao prilično iznenaditi

Događaj je prijavljen Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu te postupaju po proceduri.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene