Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nezavisni sindikat srednjih škola o inventuri besplatnih udžbenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama reagirao je na dopis ravnateljima Agencije za odgoj i obrazovanje o provođenju inventure besplatnih udžbenika iz školske godine 2007./2008., te pozvao ministra znanosti, obrazovanja i športa da "stvarno preuzme odgovornost za sustav, zamijeni nesposobne i konačno pokrene promjene".

Nezavisni sindikat navodi u priopćenju da je prošle godine podržao akciju podjele besplatnih udžbenika, no istovremeno je upozoravao na moguće probleme pri uvođenju evidencije i čuvanja te tražio utvrđivanje rokova za donošenje pratećih propisa.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama"

"Trebalo je proteći gotovo osam mjeseci da se ravnatelj Agencije Vinko Filipović dosjetio utvrditi stvarnu količinu podijeljenih besplatnih udžbenika", navodi Sindikat i upozorava kako još uvijek nema "fantomskog pravilnika o čuvanju i evidenciji besplatno podijeljenih udžbenika".

Sindikat tvrdi da je vrhunac nerada i nepoznavanja sustava pokušaj nametanja novih, još uvijek neispitanih i neutemeljenih načina vođenje evidencije. Naime, evidencija se pokušava vezati uz problematičnu i nepouzdanu e-maticu podataka, a eksperiment se želi provesti u vrijeme kada svi nastavnici i učenici imaju najviše obveza.

Sindikat ističe da ne pristaje da zaposleni u sustavu budu pokusni kunići, upozorivši da je spreman sve nastavnike pozvati na bojkot.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene