Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne daju kredite'

Nezavisni hrvatski seljaci: HBOR opstruira investicije u poljoprivredi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mi ne znamo zbog čaga HBOR odbija poljoprivredne kredite i ne podupire IPARD i druge fondove u kojima treba samo sufinancirati neki određeni postotak, rekao je predsjednik sindikata Mato Mlinarić.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić u nedjelju je iz Bjelovara prozvao Hrvatsku banku za obnovu i razvoj (HBOR) da opstruira kapitalne investicije u poljoprivredi, odbijajući poljoprivrednicima dati kredite.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova

'Kad u krizi kažete da će biti bolje, naravno da to ne može proći neopaženo'

'Mi ne znamo zbog čaga HBOR odbija poljoprivredne kredite i ne podupire IPARD i druge fondove u kojima treba samo sufinancirati neki određeni postotak', kazao je Mlinarić na konferenciji za novinare.

Istaknuo je da poljoprivrednici za takvo stanje ne mogu kriviti poslovne banke koje su u stranom vlasništvu i koje nemaju nikakav interes ulagati u poljoprivrednu proizvodnju.

Slavonski seljaci tvrde da im je donirano GMO sjeme i ne žele ga

'Odgovorno tvrdimo da u HBOR-u sjede ljude koji su došli iz poslovnih banaka koji ne žele da se u Hrvatskoj provode kapitalne investicije i zbog toga tražimo odgovornost Vlade Republike Hrvatske čiji članovi upravljaju HBOR-om', rekao je Mlinarić.

Nezavisni hrvatski seljaci, najavio je, predložit će formiranje povjerenstva koje bi činili predstavnici seljačkih udruga, Hrvatske poljoprivredne komore, Ministarstva poljoprivrede i Vlade, koje bi provjerilo koliko je poljoprivrednih projekata sufinancirano od HBOR-a te utvrdi odgovornost onih koji upravljaju HBOR-om. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene