Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer optimističan

'Kad u krizi kažete da će biti bolje, naravno da to ne može proći neopaženo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović pohvalio je hrvatske izvoznike. Oni su, istaknuo je na skupu Hrvatske banke za obnovu i razvoj, jezgra hrvatskog gospodarstva.

U ovoj godini, izvoz je rastao oko 14 posto. Ulaskom u Europsku uniju Hrvatsku čekaju novi izazovi, dodao je premijer, ali i stroga pravila igre. Kad se u tome uspije, onda će Hrvatska imati sve razloge da bude ponosna. A pesimisti - kaže - neka i dalje budu pesimisti!

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nova objava Milanović se oglasio videoporukom, istaknuo dva problema: "Tome se mora stati na kraj" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

'Prije malo više od godinu dana sam rekao da imam lošu vijest za pesimiste, da će biti bolje i naravno kad to kažete u krizi kao što je ova da to ne može proći neopaženo i da se od toga radi šala. Međutim godinu i nešto dana kasnije neke stvari jesu bolje. Hrvatski izvoz raste po stopi koju ste čuli. To se dogodilo. To samo po sebi neće nikome razgaliti srce i napuniti novčanik širem krugu građana, ne ovog trenutka, ali ne kao slučajan trend nego kao činjenica', rekao je Milanović.

'Svaka čast onima, a nisu malobrojni, koji su u ovoj krizi uspjeli, ne samo preživjeti, nego ojačati i u biti se pretvoriti u više od nukleusa budućeg hrvatskog gospodarskog rasta', istaknuo je premijer.

Milanović: Proračun je realan, a ne kozmetički

Ulaskom u Europsku uniju samo u ovoj godini, rekao je potpredsjednik Branko Grčić, Vlada računa na 7 milijardi kuna iz europskih fondova. No Grčić uvjerava i kako samo HBOR ima 3 milijarde i 900 milijuna kuna slobodnog kapitala, a banke, tvrdi, raspolažu s oko 6 milijardi kuna.

'Moja poruka bankarima je - surađujte s HBOR-om, poboljšajte uvjete, budite nešto fleksibilniji. Znam da imate naputke od banki majki da to ne radite tako i da budete vrlo oprezni s obzirom na kritične kredite', rekao je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade (SDP).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene