Nezadovoljni stočari i ratari prosvjeduju! U koloni od oko 200 traktora krenuli su iz Varaždina te stigli do zgrade Ministarstva poljoprivrede.


Prolijevajući mlijeko izrazili su nezadovoljstvo odnosom Vlade i Ministarstva prema rastu cijena. Kažu, ništa se ne poduzima da bi se status stočara prije ulaska u Europsku uniju poboljšao. 

Vezani članci Zapušteno zemljište (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Poljoprivrednici žele ostati na zemlji i raditi, ali zemlje nema: Dobio 800.000 kuna, a za zakup godinama nije dao ni lipe Vjekoslav Đaić donosi koje se kontrole ipak provode, a koliko i kako se najčešće vara (Foto: Dnevnik.hr) Može li se tim novcem kupiti novi auto? Koliko se i kako najčešće vara kod dobivanja poticaja za poljoprivrednike

>>Foto: Mljekari traktorima krenuli na prosvjed u Zagreb

Prosvjednicima iz Varaždinske županije priključili su se i prosvjednici iz Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke te Karlovačke i Zagrebačke županije. Prosvjednike je u konačnici primio državni tajnik ministarstva poljoprivrede, no oni su sastanak napustili.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju