Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U sjevernom dijelu Istre do podneva je palo oko 36 milimetara kiše po metru četvornom, koliko je izmjereno na mjernoj stanici u Umagu.


Veliko nevrijeme praćeno pljuskovima, grmljavinom i tučom zahvatilo je tijekom prijepodneva Istarsku županiju, a u sjevernom dijelu Istre do podneva je palo oko 36 milimetara kiše po metru četvornom, koliko je izmjereno na mjernoj stanici u Umagu.

VIDEO Meteorološki tsunami pogodio Vela Luku

Vezani članci Snijeg na Velebitu Umjesto jeseni stigla zima: U Istri naglo zahladilo, snijeg u Gorskom kotaru Nevrijeme zahvatilo zemlju U dijelove Hrvatske stigla velika promjena vremena: U Bujama obilna kiša s komadićima leda, u Zagorju tuča

Nešto manje, 35 mm kiše palo je u Brešcima, a 34 mm u Rožcu kraj Umaga dok Livade i Oprtalj mjere po 31 mm kiše po metru četvornom, objavio je portal IstraMet koji prati i prognozira vremenske prilike na području Istre i okolnog područja.

U nevremenu koje je oko 11 sati zahvatilo Umag došlo je i do nestanka struje u cijelom gradu.

'Bilo je zastrašujuće': Potres magnitude 6,6 pogodio Kanadu

'Zbog jakog razvoja oblaka i jakih odraza na radaru i u nastavku poslijepodneva očekuje se nestabilno vrijeme uz pljuskove i grmljavinu, nerijetko i tuču, a na moru su moguće i pijavice', navodi IstraMet.

Zbog nepovoljnih uvjeta te skliskih i mokrih prometnica jutros je zabilježeno i nekoliko prometnih nesreća među kojima i dva slijetanja vozila na prometnicama istarskog ispilona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook