Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujni vjetar i kiša

Gospić: Poplavljene bolnica, katedrala i policijska postaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 8 sati uspostavljeno je izvanredno stanje obrane od poplava za slivno područje rijeke Like i rijeku Novčicu.

Gospić je sinoć zahvatilo grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i jakom kišom, koja je s naglo otopljenim snijegom u svega pola sata poplavila središte grada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažan vjetar VIDEO Stravični prizori olujnog nevremena: Majka spavala s bebom, a onda je Ciaran provalio u njihov dom Ilustracija Crveni meteoalarm VIDEO Olujni udari juga zahvatili Jadran: Lokalno pale velike količine kiše

Voda je prodrla u podrume kuća i zgrada, pa su vatrogasci za manje od sat vremena imali više od 20 intervencija. Poplavljen je dio parka Kolakovac, voda je prodrla i u prostorije ličko-senjske Policijske uprave, podrum Opće bolnice. Sustav odvodnje nije mogao 'progutati' površinsku vodu, pa je poplavljen dio Budačke i Kaniške ulice.

>> Dubrovnik pod vodom

'Tijekom noći pročišćeni su šahtovi, i stanje se postupno sanira. Cijelu noć je organiziran rad timova komunalaca i vatrogasaca na terenu pa je jutros stanje gotovo sanirano. Jak vjetar polomio je tende na dva ugostiteljska objekta a jedna je osoba teže ozlijeđena', rekao je zamjenik gradonačelnika Ivana Biljana.

Voda je poplavila i gospićku katedralu, pa je jutrošnja misa zornica održala u neobičnim uvjetima, piše portal slobodnalika.com. Vodostaj ličkih rijeka iz minute u minutu raste, voda je preplavila mnoge prometnice.

Vjetar je lomio krošnje stabala, polomljene su tende u dva kafića. Bilo je i intervencija hitne pomoći, ali za sada nema informacija o ozlijeđenima.

Vatrogasne ekipe i dalje na terenu

Poplavljeno je više gospodarskih objekata i kuća u Ličkom Novom i podvelebitskom naselju Brušane, gdje su bujice iz Velebita mjestimice prekrile državnu cestu Gospić-Baške Oštarije, doznaje se od policije i vatrogasaca. Vatrogasne ekipe JVP Gospić i dalje su na terenu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene