Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Rekordno' nevrijeme u Osijeku

VIDEO Poplavljene prostorije, srušena stabla, uništeni automobili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučerašnje nevrijeme u Osijeku pričinilo je velike materijalne štete, a ostat će upamćeno po količini padalina koje je ispustilo na grad i okolicu.

Ako imate snimke ili fotografije nevremena na osječkom području, pošaljite ih na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih objaviti.

Pročitajte i ovo Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča Dobra u Ogulinu KIŠA DILJEM ZEMLJE VIDEO Dobra u Ogulinu poplavila ulice, izlila se i Kupa kod Klanca. Za vrhunac vodenog vala priprema se i Karlovac

Naime, postignut je povijesni 'rekord' unazad 106 godina, odnosno od kada postoje mjerenja, jer je u 10 minuta palo 28 litara kiše po četvornom metru, dok je dosadašnji "rekord" iznosio 25, 4 litre, istaknuo je osječki meteorolog Željko Lazanin na sinoćnjoj izvanrednoj sjednici Stožera zaštite i spašavanje

Stanje se normalizira

No, stanje se u Osijeku danas normalizira, izjavio je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, nakon što je danas obišao grad. Na otklanjanju šteta od sinoć je angažirano 500 osoba, djelatnika Unikoma, Vodovoda, vatrogasci i ostale službe koje su, kako je izjavio Bubalo, radile cijelu noć na otklanjanju šteta. Očekujem da će do podne sve granje i ostalo biti uklonjeno s osječkih ulica i prometnica, rekao je i posebno zahvalio građanima koji su, kako je kazao, vrijedno radili na otklanjanju šteta od nevremena.

Vodostaj Drave i ostalih voda je u porastu, što znači da će biti i dodatno veći broj komoraca, rekao je gradonačelnik, istaknuvši da će se komoraci uništavati iz zraka čim vremenske prilike dozvole. Poplavljen je, inače, bio i podrum osječke policije.

>> VIDEO Munje i gromovi na tulumu u Njemačkoj, deseci ozlijeđenih!

Očekuje da će tijekom današnjeg dana većina šteta biti sanirana, ali ostat će mnogo posla jer su stradali i krovovi kuća s kojih su popadali crijepovi i brojne druge štete koje će se i naknadno pojavljivati. Osim brojnih poplavljenih prostorija, oštećenih krovova i drugih šteta, 'stradalo' je i šest automobila na koje su pala stabla.

Oštećene su dvije zgrade, na jednoj je oštećen krov, a na drugoj fasada. Zbog rekordnih oborina koje su pale u kratkom vrijemenu, pod vodom je nekoliko sati bio podvožnjak između Vukovarske ulice i naselja Sjenjak.

Ilok: Vodena bujica prošla kroz ulicu

I u Iloku je uslijed oluje poplavljen odvodni potok. Voda se u njemu počela vraćati iz Dunava, te je blatom i muljem iz kanala poplavljeno oko 15 kuća u jednoj ulici.

Poseban problem porast vodostaja i komarci

Podsjetimo, jak prolom oblaka jučer poslijepodne je na dijelu prometnica izazvao bujice vode, a u nekim krajevima pala je i tuča. Nevrijeme je počelo oko 17 sati i prošlo već za 10-ak minuta i pričinilo je velike materijalne štete. Polomljeno je više drveća koje je palo na ceste, pružne prijelaze i naselja, pokidani su crijepovi s kuća, a brojni su podrumi u cijelom gradu poplavljeni, a stradali su i automobili na koje su pala stabla.

Najviše posla imali su vatrogasci i djelatnici Vodovoda, jer je u samo sat vremena bilo više od 50 poziva građana koji su tražili pomoć zbog poplavljenih podruma. U osječkom naselju Filipovica nestalo je i struje. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene