Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgurale gotovinu

Nevjerojatno: Na jednog Hrvata po dvije bankovne kartice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati godišnje potroše više od 110 milijardi kuna kartičnim plaćanjima. Prema podacima HGK takvo plaćanje sve više potiskuje gotovinu.

Svake godine bilježi se porast kartičnog poslovanja koje polako s tržišta gura gotovinu. S obzirom na to da 4,5 milijuna Hrvata ima čak 9 milijuna kartica - taj trend i ne čudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

'U prvih 6 mjeseci ukupna vrijednost kartičnih transakcija bila je 54 milijarde kuna što je više za nekakvih 10 posto u odnosu na
prvih 6 mjeseci prošle godine', kazala je mr. Vanja Dominović iz Hrvatske gospodarske komore.

Industrija novca hrabro ide naprijed. Kako bi vam olakšali potrošnju, predstavili su novi proizvod - bankovnu karticu s integriranim tokenom da se olakša plaćanje internetom. Samo da biste to ostvarili - na računu valja imati i koju kunu.

Na svakodnevne, male troškove poput kamata na dopušteno prekoračenje na tekućem računu, ili pak naknade za podizanje gotovine na bankomatima često i zaboravljamo. Uz malo pažnje, na godinu u prosjeku samo kroz te dvije stavke mogli bismo uštedjeti i više od 1.000 kuna. Kako pročitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene