Marin Rončević (Foto: Dnevnik.hr)
Marin Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Marin Rončević, otac male Mile, djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji donacijama u rekordnom roku skupljen potreban novac, najavio je da će zaklada koja će raspolagati ostatkom prikupljenog novca, početi raditi kroz desetak dana.


"Zaklada će početi raditi doslovno kroz desetak dana i o svemu ćete saznati uskoro više, a nadam se da će se osim dobrih ljudi uključiti i država te da će svako dijete dobiti priliku, bez obzira na s(p)retne okolnosti", objavio je Marin Rončević, otac malene Mile koja se liječi u Philadelphiji, na Facebooku.

Vezani članci Obitelj Mile Rončević za Provjereno (Foto: Provjereno) - 2 Marin Rončević iz SAD-a: "Dragi prijatelji, Mila je dobro, nema neke sjajne nalaze, ali to je i očekivano. Čekamo transplantaciju" Marin Rončević i Mila Rončević (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Odlične vijesti stižu iz Philadelphije: ''Mila je odlično. Nalazi nakon prve terapije ne mogu biti bolji!''

Rončević je napisao i da je Mila još uvijek dobro. "Borba je duga i neizvjesna, ali nadamo se i vjerujemo u najbolji mogući ishod. Hvala vam svima koji ste na bilo koji način bili ili jeste dio njene/nase priče. Ponovit ću ono što sam zaista puno puta rekao - ne smijemo se razjedinjavati i dopustiti da nas razlike determiniraju. Naša se obitelj i dalje zahvaljuje Bogu, ali i liječnicima i svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli, bez obzira na (ne)vjeru, rasu, nacionalnost ili pripadnost pojedinim tijelima i organizacijama. Mi smo jedan narod", poručio je Rončević.

Rončevići su s Milom u Philadelphiju otputovali 2. veljače, nakon što je u rekordnom roku prikupljeno, praktički preko jednog vikenda, potrebnih 15,4 milijuna kuna (2,3 milijuna dolara), koliko stoji njeno liječenje. No, u akciji je prikupljeno mnogo više, pa je ostalo još oko 22,9 milijuna kuna koji će se putem zaklade koju najavljuje Rončević trebali pomoći drugoj djeci kojoj je potrebno liječenje u inozemstvu.

Još uvijek nije potpuno jasno hoće li i država uzeti dio preostalog novca, jer bi prema Zakonu o porezu na dohodak i pripadajućem Pravilniku, višak novca prikupljenog za liječenje država smatra prihodom na koji se obračunavaju porezi od oko 30 posto. 

No, u Ministarstvu financija tvrde da država neće uzeti ni lipe ukoliko se novac preusmjeri dalje za istu svrhu. Tim problemom bavi se i film Roberta Zubera na čije je gledanje pozvao Marin Rončević u svojoj objavi.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju