Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalba za produljenje zatvora

'Nevenki Jurak su povrijeđena ustavna prava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana Nevenke Jurak uložila je ustavnu tužbu protiv rješenja zagrebačkog Županijskog suda kojim je njezinoj branjenici produljen istražni zatvor za dva mjeseca.

'Podnijeli smo tužbu smatrajući da su našoj klijentici povrijeđena ustavna prava, poput prava na pravično suđenje i prava jednakosti pred zakonom', rekao je jedan od njezinih branitelja Krešimir Vilajtović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oko izvlačenja milijuna iz tvrtke Nevenka Jurak počinje iznositi obranu u USKOK-u Slika nije dostupna Barišić nastavio obranu Zbog Fimi medije policija istražuje samu sebe

>> Nevenka Jurak ostaje u istražnom zatvoru još dva mjeseca

Povodom ustavne tužbe, dodao je Vilajtović, za četvrtak je zakazan pripremni sastanak na Ustavnom sudu, na kojem će se razmatrati argumenti ustavne tužbe pri čemu će se o tome moći očitovati druga strana. Nevenki Jurak i njezinoj suradnici Aniti Papaš Lončar, koje USKOK sumnjiči da su poslovanjem s državnim poduzećima nezakonito zaradile oko 16,5 milijuna kuna, sredinom rujna produljen je istražni zatvor za još dva mjeseca.

Osumnjičene su zadržane u istražnom zatvoru jer sutkinja istrage Jadranka Mandušić smatra da još uvijek mogu utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.

Vlasnica Fimi medije i njezina suradnica u zatvoru u Remetincu su od početka kolovoza kada je USKOK započeo istragu protiv njih i Bojana Dimića koji je pušten da se brani sa slobode, nakon što je priznao zlouporabe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene