Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluziva Dnevnika Nove TV

Nevenka Jurak u iskazu optužila ministra Karamarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U redakciju Dnevnika Nove TV stigao je dio iskaza Nevenke Jurak, šefice marketinške agencije Fimi medije, koji je dala istražiteljima 10. studenog prošle godine.

U iskazu, u kojemu objašnjava na koji je način Fimi media surađivala s MUP-om, Nevenka Jurak je za suradnju s tvrtkom preko koje je izvlačen državni novac optužila i aktualnog ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka koji je opovrgnuo njen iskaz. Nikakve ugovore, kaže, nije potpisivao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRHOVNI SUD PRAVOMOĆNO Bivši ministar unutarnjih poslova oslobođen optužbi za zlouporabu ovlasti: "Nije bilo štete za ministarstvo" Slika nije dostupna ne namjerava se ispričati Gordan Jandroković: ''Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv''

>> 10 afera oštetilo Hrvatsku za 2,5 milijarde kuna

>> Kirin: Ne bježim od svojih postupaka u vezi Fimi medije

Sve je počelo s Ivicom Kirinom. Nevenki Jurak, točnije Fimi-mediji, bio je obećan natječaj u MUP-u. Posao je sklopljen oko izrade spotova i emitiranja na televiziji i radiju.

'Ja sam o samoj cijeni usluga razgovarala s ministrom Kirinom i rekla sam mu da Ministarstvo ima pravo na 50% i 30% popusta prilikom emitiranja spotova. On mi je na to rekao da te popuste zanemarim, da ispostavim račun bez popusta, jer je stranci potreban novac te da novac predam stranci. Fimi-media je Ministarstvu ispostavila račune bez iskazanih popusta sukladno dogovoru s ministrom Kirinom', stoji u iskazu Nevenke Jurak.

Kirin 2008. više nije bio ministar. Naslijedio ga je Berislav Rončević, a Fimi-media je, kaže Jurak, ponovno potpisala ugovor s MUP-om.

'Ministra Rončevića sam osobno, kao i ministra Kirina, upoznala s pravima na popust televizijskih emitiranja. On mi je rekao da zna za to, na što sam mu ja predložila da ne umanjujemo cijenu, već da u razmjeru s tim popustom povećamo broj emitiranja. On je prihvatio taj moj prijedlog, pa je tako i učinjeno', tvrdi Nevenka Jurak.

Isto je bilo, govorila je Jurak, i za vrijeme Tomislava Karamarka. Kada nije bio izrealiziran sav budžet namijenjen kampanji iz 2007.

'Ostalo je nerealizirano 2.5 milijarde kuna, tako da je Fimi media potpisala još jedan ugovor s Ministarstvom kojeg je sada potpisao ministar Karamarko. Djelatnica Fimi medije po mojim je uputama kontaktirala Ministarstvo i obavijestila o pravima na popust. Nakon tog razgovora u Fimi mediju je vrlo brzo pristigao odgovor iz Ministarstva potpisan po ministru Karamarku. Mene je djelatnica izvijestila da je postignut isti dogovor kakav smo imali s Rončevićem', rekla je Jurak.

No, ministar Karamarko i danas, kao i prije, tvrdi da nikakve ugovore nije potpisao. Štoviše, nakon našeg današnjeg poziva, u MUP - u su još jednom pregledani svi sporni ugovori i fakture. Zadnji ugovor Fimi medije i MUP-a, tvrde - potpisao je Berislav Rončević 12. kolovoza 2008.

'Nakon toga kampanje iz nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama odvijale su se tijekom rujna i listopada 2008. Za to su temeljem prethodno potpisanog ugovora ispostavljene fakture koje su i plaćene. O svemu postoji relevantna dokumentacija. Dakle, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko s tvrtkom Fimi media nikad nije potpisao niti jedan ugovor', stoji u priopćenju MUP-a.

Nejasno je, dakle, zašto Nevenka Jurak u svom iskazu USKOK - u tvrdi suprotno. U iskazima oko afera koji su do sada dospjeli u javnost prozvana su mnoga imena, ali često bez konkretnih dokaza. Istražitelji tek provjeravaju sve navode i pitanje je kako će, na kraju, izgledati optužnica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene