Nesuglasice između koalicijskih partnera HDZ-a i HNS-a zbog mirovinske reforme i referenduma "67 je previše" i dalje su u fokusu. Komentirali su ih i ministri uoči sjednice Vlade.

Galerija


Ministrica Blaženka Divjak priznala je da nesuglasice postoje te da trebaju razgovarati o traženju rješenja. "Ja sam sigurna da nisu baš sve točke usuglašene, koliko ja znam i čujem, ali i dobro je da je tako. Ako se svi slažemo u svemu, onda nema naprijed, stoga treba razgovarati'', smatra Divjak.

Vezani članci Branko Dukić (Foto: Screenshot/Diadora TV) Zadarski gradonačelnik poručio vijećnici: ''Sjednite malo na travicu pa si zapalite jedan mali joint i lagano dišite'' Konferencija za medije GI Narod odlučuje (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) "Narod odlučuje" traži da Ustavni sud ispita jesu li ispunili uvjete za referendum

Stav je HNS-a, podsjetimo, da bi se referendum mogao spriječiti tako da se izmijeni ono što traže građani.

Dok je resorni ministar Marko Pavić izbjegao odgovor, ministar Tomislav Ćorić poručuje da je volja građana jasno izrečena prikupljenim potpisima. "Poruka potpisa jasna je jer ako bilo koga pitate želi li raditi do 67. godine, naravno da će ljudi reagirati da to jednostavno nije nešto što žele'', kaže Ćorić.