Nesuglasice između koalicijskih partnera HDZ-a i HNS-a zbog mirovinske reforme i referenduma "67 je previše" i dalje su u fokusu. Komentirali su ih i ministri uoči sjednice Vlade.

Galerija


Ministrica Blaženka Divjak priznala je da nesuglasice postoje te da trebaju razgovarati o traženju rješenja. "Ja sam sigurna da nisu baš sve točke usuglašene, koliko ja znam i čujem, ali i dobro je da je tako. Ako se svi slažemo u svemu, onda nema naprijed, stoga treba razgovarati'', smatra Divjak.

Vezani članci Andrej Plenković i Milan Bandić (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Plenković otkrio što će se dogoditi na sastanku s Bandićem u ponedjeljak: "Neće biti ucjena, mi smo otvoreni za sve" Nella Slavica (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Nova dimenzija kadroviranja pod paskom politike: Stranačka iskaznica najbolja ulaznica za posao u javnim ustanovama

Stav je HNS-a, podsjetimo, da bi se referendum mogao spriječiti tako da se izmijeni ono što traže građani.

Dok je resorni ministar Marko Pavić izbjegao odgovor, ministar Tomislav Ćorić poručuje da je volja građana jasno izrečena prikupljenim potpisima. "Poruka potpisa jasna je jer ako bilo koga pitate želi li raditi do 67. godine, naravno da će ljudi reagirati da to jednostavno nije nešto što žele'', kaže Ćorić.