Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovačku studenticu Andreu Pirjać koja je nestala prekjučer pronašla je britanska policija.


Ponašli su je živu i zdravu u Londonu, nakon čega je prebačena u hrvatski konzulat. Informaciju nam je potvrdila Policijska uprava Zagrebačka.

Nestanak 19.godišnjakinje prijavila je zabrinuta majka. Prijava je podnesena policiji u Zagrebu koji su imali indicije kako se djevojka nalazi u inozemstvu. U potragu se uključio Interpol, a djevojka je locirana u Londonu, neslužbeno se doznaje preko mobilnog signala. Zahvaljujući dobroj međunarodnoj suradnji policije, Andrea je pronađena.

>>
Nestala Koreničanka pronađena živa u bunaru

'Ona je pronađena prije nekoliko sati i nalazi se u londonskoj policiji. S njom se u ovom trenutku obavlja obavijesni razgovor kako bi se utvrdilo što je radila i gdje je bila', kazala je Anamarija Vojković iz odjela za Nacionalnu evidenciju nestalih osoba.

Vezani članci Engleska postupno izlazi iz lockdowna - 4 Engleska postupno izlazi iz lockdowna: "Napokon smo se vratili u pubove. Unaprijed smo rezervirali stol i mislimo ovdje provesti cijeli dan" Nestala Miluška Hojka Traži ju i HGSS: U Kutini nestala 69-godišnja žena, otišla u trgovinu i nije se vratila

O mogućim kriminalnim radnjama kao što su otmica ili prisila na prostituciju znat će se na kraju istrage. 'Teško je govoriti kako je ona završila u Londonu, ili bilo koja druga nestala osoba. Kada policija pronađe nestalu osobu oni s njom moraju obaviti obavijesni razgovor kako bi utvrdili što je radila, gdje je bila, s kim se družila. To je potrebno iz razloga da bi se utvrdilo da li je nestala osoba bila žrtvom nekog kaznenog djela ili je sama činila kazneno djelo', objasnila je Vojković.

Podsjetimo, ona se prekjučer udaljila s adrese u Zagrebu, Ozaljska 74. Nestanak se vodio u PU zagrebačkoj, nakon čega je pokrenuta potraga sa sretnim završetkom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook