Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nestabilno i kišovito

Stiže (još jedno) grmljavinsko nevrijeme, pogledajte koji će dijelovi Hrvatske biti posebno na udaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestabilno vrijeme praćeno jakom kišom i obilnim grmljavinskim pljuskovima, ponegdje i tučom, opet nas čeka u utorak. U drugom dijelu dana i tijekom noći na srijedu očekuje se osobito jako nevrijeme na Jadranu i na područjima uz Jadran.

Slično kao i tijekom proteklog vikenda, moguća je velika količina kiše u kratkom vremenu i jaki udari vjetra, a nakon prolaska nove fronte zapuhat će i jaka bura s olujnim udarima, i to u noći na srijedu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Jutro će u kopnenom dijelu biti uglavnom oblačno, a ponegdje će već tijekom noći i jutra biti grmljavinskih pljuskova. Na sjevernom i srednjem Jadranu također će povremeno biti više oblaka, ponegdje i pljuskova, no jača kiša i veće nestabilnosti na Jadran stižu u drugom dijelu dana. Puhat će umjerena bura.

Poslijepodne će kiša polako prestajati i počet će se kidati naoblaka pa će biti i sunčanih razdoblja. Temperatura će biti slična kao i u ponedjeljak, između 23 i 27 stupnjeva.

Istok zemlje također će poslijepodne imati više sunčanog vremena, a kiše i slabih pljuskova može biti uglavnom u Posavini. Temperatura će iznositi do 26 stupnjeva.

Zapadni dio poslijepodne očekuje nova promjena vremena, odnosno mogućnost za jače grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i tučom. Gorski krajevi bit će većinom oblačni i kišoviti.

Promjenjivo i nestabilno bit će i na jugu. Jače grmljavinsko nevrijeme moguće je u noći na utorak, ali krajem dana te u noći na srijedu može biti jake i obilne kiše, udara vjetra, pa i tuče. Temperatura će se popeti i do 30 stupnjeva.

Uz nestabilno i kišovito vrijeme neće biti baš idealno za kupanje, ali more je toplo duž cijelog Jadrana, 24 do 27 stupnjeva.

UV indeks uz povećanu naoblaku u utorak bit će uglavnom umjeren ili visok, samo na krajnjem jugu vrlo visok.

Srijeda će još biti dosta kišovita, osobito u prvom dijelu dana, a pljuskova može u unutrašnjosti Dalmacije i gorju biti i poslijepodne. Od četvrtka će biti sunčanije i toplije.

Na Jadranu u srijedu vrlo nestabilno uz lokalno jače nevrijeme praćeno tučom i jakim vjetrom, a puhat će i jaka bura s olujnim udarima. Od četvrtka i ovdje toplije i sunčanije.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene