Vrhovni sud ponovno je zaključio da zagrebački županijski sudac Ivan Turudić nije smio odbiti nagodbu poduzetnika Željka Žužića s Uskokom te je potvrdio presudu na temelju ranijeg sporazuma.

Galerija


Vrhovni sud donio je odluku u slučaju Marine Lovrić Merzel i suca Ivana Turudića, odnosno nagodbe Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem.

Vezani članci Dejan Gavran (Foto: Arhiva/Dino Stanin/PIXSELL) Osječkom monstrumu potvrđena presuda: Zbog silovanja i ubojstva 75-godišnjakinje iza rešetaka će provesti 37 godina Slika nije dostupna Turudić odbio prihvatiti nagodbu za Žužića, obrana zatražila njegovo izuzeće

Za razliku od suca Ivana Turudića i njegove odluke, Vrhovni sud smatra da je postignuta nagodba između Uskoka i Žužića u skladu sa zakonom i da sudac nije mogao odbiti tu nagodbu.

Naime, nakon što je glavni državni odvjetnik poslao Vrhovnom sudu zahtjev za zaštitu ustavnosti jer je sudac Turudić više puta odbio njihovu nagodbu sa Žužićem, Vrhovni je sud prihvatio da je nagodba zakonita, čime su zadali udarac odlukama suca Turudića.

On je ranije odgodio suđenje Lovrić Merzel do odluke Vrhovnog suda i sad suđenje napokon može početi.

Podsjetimo, Uskok Lovrić Merzel tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.