Vrhovni sud ponovno je zaključio da zagrebački županijski sudac Ivan Turudić nije smio odbiti nagodbu poduzetnika Željka Žužića s Uskokom te je potvrdio presudu na temelju ranijeg sporazuma.

Galerija


Vrhovni sud donio je odluku u slučaju Marine Lovrić Merzel i suca Ivana Turudića, odnosno nagodbe Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem.

Vezani članci Douglas Cane osuđen na 25 godina zatvora - 2 Vrhovni sud potvrdio presudu Britancu koji je osuđen na 24 godine zatvora zbog ubojstva na plaži Zrće Ivan Turudić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Vrhovni sud odbio USKOK: Neće biti izuzeća suca Turudića na suđenju Marini Lovrić Merzel

Za razliku od suca Ivana Turudića i njegove odluke, Vrhovni sud smatra da je postignuta nagodba između Uskoka i Žužića u skladu sa zakonom i da sudac nije mogao odbiti tu nagodbu.

Naime, nakon što je glavni državni odvjetnik poslao Vrhovnom sudu zahtjev za zaštitu ustavnosti jer je sudac Turudić više puta odbio njihovu nagodbu sa Žužićem, Vrhovni je sud prihvatio da je nagodba zakonita, čime su zadali udarac odlukama suca Turudića.

On je ranije odgodio suđenje Lovrić Merzel do odluke Vrhovnog suda i sad suđenje napokon može početi.

Podsjetimo, Uskok Lovrić Merzel tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.