Agrokor (Foto: Filip Kos/PIXSELL)
Agrokor (Foto: Filip Kos/PIXSELL)

Ante Ramljak odlazi s mjesta izvanrednog povjerenika u Agrokoru, a pojavila su se imena njegovih potencijalnih nasljednika.


Ante Ramljak podnio je neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru, a od utorka navečer neslužbeno se spominju tri imena kao mogući Ramljakovi nasljednici.

Vezani članci Ante Ramljak (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Grupa Borg angažirana već 10. travnja 2017., samo u 2017. naplatili 98 milijuna kuna Davor Božinović: (Foto:Davor Puklavec/PIXSELL) Božinović: O pitanjima nacionalne sigurnosti ne raspravlja se javno

Radi se o Vladimiru Bošnjaku iz Agrokora, Tinu Doličkom i Željku Periću.

Kako neslužbeno doznajemo, Željko Perić već je odbio ponudu da naslijedi Ramljaka, a na popisu se pojavilo novo ime - Ivo Markotić.

Vladimir Bošnjak radi u Agrokoru na poziciji izvršnog direktora za strategiju i tržišta kapitala, na kojoj je prije njega radio sadašnji ministar financija Zdravko Marić. Bošnjak je bio direktor za ulaganja u bivšoj Hypo banci, a također je radio u CA-IB-u, investicijskoj banci, članici Bank Austria Groupa.

Tin Dolički je odvjetnik koji je u Vjerovničkom vijeću zastupao američki fond Knighthead, a potom je postao pravni savjetnik u Agrokoru. Njega je na svom blogu prozivao Ivica Todorić. "Čije interese Tin Dolički štiti - Agrokora ili njegovog najpovlaštenijeg vjerovnika? Kada je pisao zaštitne klauzule u ugovoru o roll up-u koje onemogućavaju smjenu Ramljaka, da li je štitio interese Agrokora ili strvinarskog Knightheada koji je potpisivanjem ugovora ostvario ogromnu dobit", pitao se Todorić na blogu. 

Željko Perić, koji je navodno već odbio ponudu, je konzultant i poduzetnik koji je radio i kao savjetnik Jadranke Kosor. Bio je dio njezinog tima za ekonomska i gospodarska pitanja.

Ivo Markotić čije se ime također pojavilo na popisu mogućih Ramljakovih nasljednika generalni je direktor u Badelu 1862.