Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

20 je godina i od osnutka 4. gardijske brigade. Njezini pripadnici u spomen na taj dan odlučili su neretvanskom lađom preveslati put od Prevlake do Maslenice. S najjužnije točke lađari su krenuli jutros, a na cilj planiraju stići za 7 dana.


Nekadašnji suborci, a danas veslači, započeli su svoje putovanje. Povodom 20. rođendana 4.gardijske brigade neretvanska lađa spojit će Prevlaku i Maslenicu.

Vezani članci Ministar obrane Mario Banožić Banožić o Milanovićevu potezu: "Nisam nikad cijenio samovolju, ali nemam ja tu što odobravati" Goran Husinec, stalni sudski vještak za cestovni promet Prometni stručnjak o strašnoj nesreći u kojoj su poginule dvije djevojčice: "Tragedije poput jučerašnje ne događaju se slučajno..."

'Cilj nam je danas do Stona doći, to je za prvi dan etape. Predstoji nam još 5 dana, sveukupno tjedan, s time da bi sedmi dan bilo polaganje vijenaca u Novigradu i Paljevu te povratak kući', kazao je lađar Branko Markota. 'Ogroman je to put, ali možemo mi to izdržati. Izdržali smo i veće napore', dodao je Ante Marojević.

Veslači su s Prevlake krenuli u zoru, u 4 sata. Nakon blagoslova u Cavtatu, lađa je krenula prema Dubrovniku. I pored glisera i kruzera lađari su najveću borbu vodili sa suncem i sparinom.'Vruće je, popili smo ne znam koliko vode. Evo, pun frižider vode smo popil'', kazao je Marojević.

Predah u starom portu pretvorio se u pravu atrakciju, pogotovo za strance koji su prvi put ugledali neretvansku lađu.

Na putovanju dužem od 400 kilometara, sudjelovat će ukupno 70 bivših pripadnika 4.gardijske brigade koji će se izmjenjivati tijekom putovanja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju