Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba li otići?

Nerazjašnjena pitanja sa suđenja Čačiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepravomoćna presuda je donesena, ali su mnoga pitanja ostala nerazjašnjena.

Oči javnosti uperene u novi slučaj. Jedan se nije niti ohladio, a već je nastao novi oko prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića.Mailovi koje je u njegovo ime slala Sonja Ivoš i namještanje posla u Ministarstvu zaštite okoliša.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Prije samo tjedan dana, Čačiću je izrečena nepravomoćna presuda u mađarskom Kapošvaru. Kriv je za nesreću iz siječnja 2010.

I on i odvjetnici bili su zadovoljni ishodom. Uvjetna kazna od 22 mjeseca zatvora i rok kušnje od tri godine.
No, cijeli slučaj, oni koji su ga pratili tvrde - bio je nedorečen i upitan!

Je li bilo suvozača u Čačićevom vozilu, kako je provedeno vještačenje na automobilu i je li premijer Milanović visoko podignutu ljestvicu odgovornosti postavljenu u slučaju Holy, na primjeru Čačića već preskočio ili zaobišao!?

Reporter Nove TV Andrija Jarak cijelo je vrijeme pratio slučaj. „Drugi dan nakon nesreće je Čačićev automobil odvežen u RH, vještaci nikada fizički nisu bili na tom automobilu i vještačenje su radili na osnovu fotografija.Tko je bio i je li uopće bilo suputnika u njegovom automobilu, ni to nije potvrđeno. Premda je mađarski sud tražio od granične policije koja je evidentirala njegov ulazak u Mađarsku, odgovor nikada nisu dobili. Zašto? Nitko nije inzistirao'' rekao je Jarak.

Politolog Cipek tvrdi da sve okolnosti suđenja djeluju čudno, no ne razumije zašto se sada digla tolika hajka protiv Čačića?  „Ne znam čemu tolika čuda, pa i svi oni koji su za njega glasali su znali za tu saobraćajnu nesreću! A i za to da će imati vrlo važnu funkciju u Vladi“ objašnjava Cipek.

Poučeni iskustvom Mirele Holy koja je nakon molbe da se supruga stranačkog kolege zadrži na radnom mjestu, javnost ali i mnogi drugi, osobito nevladine organizacije očekivali su da će Milanović Čačiću reći zbogom. No on to nije učinio. Štoviše, žustro se zauzeo za svoju desnu ruku u Vladi.

Lana Vego iz Centra za mirovne studije tvrdi: „Ako bude nedosljedna, Vlada će samo pokazati da se samo puno lakše rješava nekih kadrova i da jako arbitrarno i bez ikakvih kriterija određuje moralnu odgovornost''.

Cipek navodi, da se slučajevi Holy i Čačić ne mogu uspoređivati. Holy je svoju grešku napravila namjerno, Čačić nesreću skrivio bez namjere. Vidjet ćemo, hoće li novi mailovi koji su procurili u javnost donijeti novi epilog svima onima koji traže smjenu Čačića.

Više doznajte u prilogu!

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene