Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šestorica pripadnika bivše JNA koji su u subotu nepravomoćno osuđeni na ukupno 16,5 godina zatvora zbog ratnih zločina protiv civila i ratnih zarobljenika u logoru Morinj početkom 1990-tih, oslobođeni su do pravomoćnosti presude.


Odlukom Suda, nepravomoćno osuđenima je ukinut pritvor i omogućeno im je da se do pravomoćnosti presude brane sa slobode. Sud im je odredio rok od 15 dana za žalbu na presudu. Jedino je protiv prvooptuženog, kuhara Ive Menzalina koji se jedini nalazi u bijegu, sud naložio uhićenje.

Vezani članci Marian Kočner oslobođen sumnje da je naručio ubojstvo novinara Jana Kuciaka - 1 Slovački biznismen osumnjičen da je naručio ubojstvo novinara Jana Kuciaka oslobođen optužbi Prosvjed Pravda za djevojčice, ilustracija Seksao se s djevojčicom, ona zatrudnjela pa pobacila: Muškarac uz olakotne okolnosti dobio samo šest mjeseci zatvora

>> Crna Gora: Šestorica kriva za zločin u Morinju

Viši sud u Podgorici proglasio je u subotu šestoricu pripadnika bivše JNA krivim za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Morinj u Boki Kotorskoj, s početka 1990-ih i osudio ih na ukupno 16 i pol godina zatvora.

Specijalno vijeće podgoričkog Višeg suda osudilo je Ivu Menzalina na četiri godine zatvora, Špiru Lučića na tri i pol, Boru Gligića na tri, Ivu Gojnića na dvije i pol, Mlađena Govedaricu na dvije i Zlatka Tarlea na godinu i pol zatvora. Svi su oni, osim Menazlina koji je u bijegu, bili nazočni izricanju presude. (Hina)