Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do pravomoćnosti presude

Osuđeni za ratni zločin u Morinju na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestorica pripadnika bivše JNA koji su u subotu nepravomoćno osuđeni na ukupno 16,5 godina zatvora zbog ratnih zločina protiv civila i ratnih zarobljenika u logoru Morinj početkom 1990-tih, oslobođeni su do pravomoćnosti presude.

Odlukom Suda, nepravomoćno osuđenima je ukinut pritvor i omogućeno im je da se do pravomoćnosti presude brane sa slobode. Sud im je odredio rok od 15 dana za žalbu na presudu. Jedino je protiv prvooptuženog, kuhara Ive Menzalina koji se jedini nalazi u bijegu, sud naložio uhićenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

>> Crna Gora: Šestorica kriva za zločin u Morinju

Viši sud u Podgorici proglasio je u subotu šestoricu pripadnika bivše JNA krivim za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Morinj u Boki Kotorskoj, s početka 1990-ih i osudio ih na ukupno 16 i pol godina zatvora.

Specijalno vijeće podgoričkog Višeg suda osudilo je Ivu Menzalina na četiri godine zatvora, Špiru Lučića na tri i pol, Boru Gligića na tri, Ivu Gojnića na dvije i pol, Mlađena Govedaricu na dvije i Zlatka Tarlea na godinu i pol zatvora. Svi su oni, osim Menazlina koji je u bijegu, bili nazočni izricanju presude. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene