Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznati počinitelji rastrgali su četvore božićne lampice na velikom boru koji je postavljen ispred crkve sv. Juraja mučenika u Derventi što je lokalni župnik vlč. Filip Maršić ocijenio nastavkom zastrašivanja Hrvata katolika u ovome dijelu Republike Srpske, prenijela je Katolička tiskovna agencija.


Lampice su postavljene uoči Božićnog koncerta, a potrgane su u noći između 18. i 19. prosinca. Policija je napravila očevid, a velečasni Maršić smatra kako dosadašnje iskustvo pokazuje da vjerojatno nitko neće odgovarati kao ni prigodom nedavnog pokušaja provale u župnu crkvu i razbijanja prozora na kapelici u obližnjim Kuljenovcima.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo što uraditi s božićnim drvcem! Slika nije dostupna Što se sve može iznajmiti za Božić?

'Od gradskih vlasti očekujem da s riječi prijeđu na djela, jer od lijepo izgovorenih riječi se ne živi. Mi Hrvati, katolici ovog kraja nismo i ne želimo biti građani drugog reda kako nas se sada tretira, a to nam pokazuju mnoge činjenice', rekao je župnik Maršić.

Podsjetio je i na brojne krađe šume, obijanja kuća i razbijanja prozora njegovih malobrojnih župljana. Derventski župnik je pozvao povratnike da budu uporni u traženju svojih prava zajamčenih Daytonskim sporazumom te da se zalažu za dostojanstven i miran suživot kao jednakopravni građani. (Hina)