Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik.hr spaja!

Sprema se velika fešta neoženjenih Slavonaca s neudanim Dalmatinkama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva hrvatska mjesta s najviše neoženjenih muškaraca i neudanih žena pokušat će promijeniti svoju neslavnu statistiku. Zahvaljujući inicijativi Dnevnik.hr, Slavonci spremaju veliku feštu za Korčulanke, pod motom 'Nikad ne znaš što može biti'.

Slavko Tidlačka, načelnik općine Levanjska Varoš, koja je nositelj negativne statistike po muškarce - njih je  48,9 posto neoženjeno, itekako je svjestan problema.

Pročitajte i ovo Tomislav Pokrovac POZNATA LICA Tko stoji iza prosvjeda? Evo tko su vođe, nitko od njih nije prijavljen kao svinjogojac Ilustracija Državni zavod za statistiku Stigli najnoviji podaci: Inflacija usporila, stopa najniža od lanjskog ožujka

'Mi to pratimo kao općina, taj se trend nažalost povećava s godinama, radimo i mi neke statistike, ipak mislim da su po zadnjem popisu tu bile uvrštene i osobe koje su samo bile u prolazu, poput onih iz Centra za liječenje ovisnosti, vjerujem da su i oni povećali te brojke, jer većinom su to neoženjeni muškarci', ispričao nam je načelnik Tidlačka.

>>Objavljene nove brojke: Gdje je najviše neoženjenih, a gdje neudanih?

Kaže kako imaju 50-tak neoženjenih u dobi od 28, pa sve do onih koji imaju i više od 70 godina. Ističe kako je Levanjska Varoš uvijek bila nekako zadnja na listi za razvoj infrastrukture, pa samim time i radnih mjesta.

'I u bivšoj državi, a nažalost i ovoj, nismo zanimljivi političarima, bilo koje stranačke boje, jer ovdje je nekih 650 glasača, pa to u jednom gradu nađu u dvije zgrade. Nismo im zbog toga interesantni. Nekad se moglo živjeti od poljoprivrede, a mladi se školuju i odlaze iz općine u potrazi za poslom', kaže načelnik općine s najvećim brojem neoženjenih u Hrvatskoj.

Načelnik Tidlačka hvali 'svoje' neoženjene muškarce kao 'jako dobre i vrijedne ljude, koji nisu niti alkoholičari, a još manje kriminalci', reklo bi se - savršeni kandidadzi za ženidbu!

Znao je već načelnik Levanjske Varoši i za podatak kako se u općini Smokvice 'skriva' najveći broj neudanih, pa je putem Dnevnik.hr uputio JAVNI POZIV NA FEŠTU kod njih u Slavoniju!

'Svakako pozivam dame iz općine Smokvice da dođu se malo proveseliti kod nas u Levanjsku Varoš, da organiziramo neki zajednički susret, da se naši neoženjeni upoznaju s neudanima iz Smokvica, da se spoje Slavonija i Dalmacija, nikad ne znaš što može biti!', pozvao je načelnik Levanjske Varoši Slavko Tidlačka i nama prepustio dio organizacije.

'Evo vi budite organizator, ja pozivam djevojke iz Smokvica, pa ćemo se malo zabaviti, naš kraj je prelijep, priroda prekrasna, 70 posto općine je pod šumom, ma bit će zadovoljne!', veselo nas je pozdravio Tidlačka. 

Nešto južnije, u općini Smokvica na Korčuli tamošnji načelnik Lenko Salečić nije niti znao kako se ime općine našlo u medijima zaslugom neumoljivih brojki Državnog zavoda za statistiku.

'Em ti miša, ja mislio da me zovete zbog puno neoženjenih muškaraca, poput mene. Nisam zbilja znao da Smokvica ima najviše neudanih djevojaka, ne vodimo tu statistiku. Zamijetio sam, ima ih i u drugim sredinama, nije mi se to učinilo da je kod nas tako posebno', iznenadili smo načelnika općine s najviše neudanih u Hrvatskoj Lenka Salečića.

Razlozi tome su slični kao i drugdje.

'Mislim da nema posebnog razloga, ima u zadnje vrijeme veliki broj djevojaka, koje su otišle na fakultete, pa se nisu vratile. Klasičan problem manje sredine. Mnoge te djevojke nakon završetka školovanja, objektivno gledajući u svojoj maloj sredini ne mogu se zaposliti u svojoj struci. Trebalo bi ipak vidjeti koja je to dobna skupina, vjerujem da su ubrojene ipak mlađe djevojke i žene. Ima i slučajeva, gdje zbog razloga financijske prirode, djevojka živi s mladićem, pa iako su neoženjeni i žive zajedno, statistički se vode kao neudane. I takvih je veliki broj', ispričao je načelnik općine Smokvice Lenko Salečić za Dnevnik.hr.

Poziv načelnika Levanjske Varoši Slavka Tidlačkog ga je - oduševio!

'Hahaha, super, super, zašto ne, malo ćemo se proveseliti i podružiti...Ajmo!', poručio je s Korčule načelnik Salečić.

Dnevnik.hr će vas naravno redovito izvještavati o svemu, a ako imate kakav prijedlog oko fešte neoženjenih Slavonaca i neudanih Dalmatinki - samo dojavite na moj.report@novatv.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene