Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U postaji jedna smjena

Nemojte reći da niste upozoreni: Od danas na cestama više policajaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pilot-projekt u kojem je cilj da svi rade podjednako provodi se i u pet postaja Zagrebačke županije. Policajci će dolaziti građanima na poziv, a ne oni njima u postaju.

Više policajaca na terenu, a manje onih koji i cijelu noć provedu besposleni sjedeći u policijskim postajama. Jedna je to od osnovnih ideja pilot-projekta Ravnateljstva policije u kojemu sudjeluje 107 policijskih postaja u Hrvatskoj kojima će se idućeg ponedjeljka pridružiti i pet postaja u Zagrebačkoj županiji.

Pročitajte i ovo Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

ZAGREBAČKA POLICIJA: Koji dan se najviše gine na cestama, kada je najnesigurnije...

'Isti broj policajaca radi u noći s petka na subotu kada imamo najviše posla, kao i u nedjelju ujutro kada je situacija obrnuta. Preustrojem svaki voditelj ovisno o potrebi odlučivat će koliko ljudi želi imati u smjeni, uzimajući u obzir da ukupan broj radnih sati ne bude više od 40 tjedno', kazao je Ivica Tolušić, koordinator za provedbu pilot-projekta u zagrebačkoj policiji.

Bitna je novost i da te postaje više neće raditi cijeli dan, nego od 7 do 15 ili 8 do 16 sati. Nakon toga s policijom će se kontaktirati telefonom koji će se preusmjeravati na voditelja grupe. Ovisno o potrebi, policajci će dolaziti do građana umjesto da građani dolaze u postaju.

'Pilot-projekt završava 30. lipnja, slijedi evaluacija i odluka nastavljamo li raditi po tom modelu', rekao je Davor Posilović, načelnik sektora zagrebačke policije. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene