Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko niti ne opovrgava

Nema službene potvrde o svjedoku pokajniku u slučaju ubojstva Pukanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U USKOK-u, policiji i zagrebačkom Županijskom sudu nitko danas nije želio potvrditi ali ni opovrgnuti pisanje hrvatskog tiska da se u istrazi ubojstva Ive Pukanića pojavio svjedok pokajnik koji tvrdi da je naručitelj atentata srbijanski državljanin Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam.

Pisanje tiska ne možemo i ne želimo komentirati, kratko su  izjavili glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić, načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec te glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda na kojem se već pola godine vodi istraga o ubojstvu novinara i suvlasnika tjednika Nacional i njegovog suradnika Nike Franjića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Danas presude optuženima za ubojstvo Pukanića i Franjića

>> USKOK će za organizaciju Pukanićeva ubojstva osumnjičiti Jocu Amsterdama

Hrvatski mediji od jučer pišu da će USKOK od suda zatražiti proširenje istrage te raspisivanje tjeralice za Sretenom Jocićem i njegovo pritvaranje zbog umiješanosti u ubojstvo.

'USKOK za sada nije zatražio nikakvo proširenje istrage niti mi na sudu znamo da se nešto takvo priprema', kazao je Devčić. Podsjetio je da je istraga tajna i nije želio ni potvrditi ni opovrgnuti pisanje tiska da je na sudu 10. travnja iskaz dao tajni svjedok pokajnik koji je izjavio da je ubojstvo naručio i organizirao Jocić.

'Mislim da taj slučaj nije rasvijetljen do kraja'

Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je danas u Podgorici, kako prenosi Tanjug, da će policija Srbije, ako bude imala dovoljno argumenata i dokaza, pokrenuti određene postupke protiv ljudi koji su eventualno umiješani u Pukanićevo ubojstvo.

'Mislim da taj slučaj nije rasvijetljen do kraja i srpska policija će hrvatskim kolegama pomoći u definitivnom rasvjetljavanju', rekao je Veljović na konferenciji za novinare tijekom radne posjete Crnoj Gori.

Komentirajući pisanje hrvatskih medija da je istraga usmjerena na Jocića rekao je da srpska policija mora poštivati Ustav koji ne dozvoljava izručenje državljana Srbije. Ustvrdio je da s hrvatskom policijom imaju izuzetnu suradnju te da je srpska policija jednim dijelom već pomogla u rješavanju ubojstva Pukanića.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene