Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskaz svjedoka pokajnika

USKOK će za organizaciju Pukanićeva ubojstva osumnjičiti Jocu Amsterdama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK će na temelju iskaza svjedoka pokajnika za organizaciju ubojstva Ive Pukanića osumnjičiti Jocu Amsterdama.

Nakon što je na Veliki petak, 10. travnja, u zagrebačkom Županijskom sudu svoj iskaz dao svjedok pokajnik, USKOK će za ubojstvo Ive Pukanića osumnjičiti ili kao naručitelja ili kao organizatora ubojstva Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, te za njim raspisati međunarodnu tjeralicu i odrediti mu pritvor, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

U višesatnom iskazu Erni Dražančić, sutkinji zagrebačkog Županijskog suda, kojem su bili nazočni i neki odvjetnici okrivljenih za likvidaciju izdavača Nacionala i Nike Franjića, tajni svjedok rekao je kako je on od početka sudjelovao u pripremama ubojstva, da je vozio po gradu bratiće Matanića i Željka Milovanovića. No, dan prije ubojstva posvadio se s Robertom Matanićem zbog nekih prijašnjih nesporazuma, a navodno se razljutio i zbog toga jer mu Matanić nije platio 3000 kuna za gorivo.

Mete bili i Novica i Hrvoje Petrač?

Svjedok pokajnik ispričao je kako je rezervna opcija za ubojstvo Pukanića bila da ga s nekog od obližnjih krovova likvidira snajperist.

Svjedok pokajnik navodno je dan prije likvidacije odustao, a do tada je s ostatkom 'zločinačke skupine' pratio Pukanića po gradu, njegove navike. Svjedok je svojedobno tvrdio da se susretao i s bjeguncem Željkom Milovanovićem na području Bihaća. On i Robert Matanić, iako su svojedobno bili, već duže vrijeme nisu u dobrim odnosima.

Ivo Pukanić, Hrvoje i Novica Petrač bili su 'mete' koje je trebao ubiti Robert Matanić. To je ustvrdio on osobno u razgovoru s policajcima, piše Jutarnji, a neke od njegovih tvrdnji potvrdila je policijska istraga, te neki od suokrivljenika za Pukanićevu i Franjićevu likvidaciju, poput Amira Mafalanija.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene