Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nema saznanja o naoružanju Crvenih brigada u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova nema saznanja da su pripadnici talijanske terorističke organizacije nove Crvene brigade namjeravali nabaviti oružje u Hrvatskoj, kao što je izjavio talijanski ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato.

"MUP nema saznanja da su Crvene brigade namjeravale nabaviti oružje na području Republike Hrvatske, a te će navode istražiti tek ukoliko od Italije dobije službeni zahtijev", izjavila je Hini zamjenica glasnogovornika MUP-a Emina Lišić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić stiže i iz Rusije Vučić: "Srbija se ubrzano naoružava. Naručili smo 80 Lazara, 112 Miloša... Zaostajemo za susjedima" Ilustracija Europski šitit "Moramo biti iskreni prema ljudima": Moćni europski lider poručio da Europi treba nuklearno oružje

Tvrdnju o kontaktima crvenobrigadista s organiziranim kriminalom "radi kupnje oružja u Hrvatskoj" talijanski je ministar iznio govoreći u parlamentu o rezultatima velike protuterorističke akcije u kojoj je uhićeno 15 pripadnika te organizacije.

Amato je kazao da nove Crvene brigade imaju "teoriju o dugotrajnom ratu protiv države" te da su nastale uz pomoć starih, još aktivnih crvenobrigadista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene