Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prazna naša

Znakovita (i žalosna) poruka u jednoj slastičarnici na moru: "Dragi naši, nema vas tko uslužiti!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Puli i okolici u ovom trenutku na sve strane nedostaje kuhara, konobara i pratećeg ugostiteljskog personala, pa se jedna slastičarnica dosjetila gostima ostaviti zanimljivu poruku.

''Dragi naši, kako još nismo uspjeli pronaći konobarice ili konobare privremeno vas ne možemo uslužiti za stolom pa vas ljubazno molimo da odete do prodajnog pulta i obratite se prodavačicama', sadržaj je to natpisa koji već dulje vrijeme dočekuje goste u jednoj popularnoj pulskoj slastičarnici u kojoj nakon zimske stanke još uvijek traje bezuspješna potraga za djelatnicima, piše Glas Istre.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore"

Problem s nedostatkom radnika ne muči samo ovu slastičarnicu već i brojne druge ugostitelje, trgovine i ostale uslužne djelatnosti.

U Puli i okolici u ovom trenutku na sve strane nedostaje kuhara, konobara i pratećeg ugostiteljskog personala, a problem, u najvećem broju slučajeva, više ne predstavljaju čak ni visina plaće ili pregovori o uvjetima rada, već to što se na natječaje ili oglašena slobodna radna mjesta često ne javlja nitko zainteresiran za te poslove.

Za razliku od situacije od prije nekoliko godina kad se informacija o nekom slobodnom radnom mjestu i mogućnosti za posao dobivala često i preko veze, danas za tim više nema potrebe.

Informacije o poslovima u sezoni ili, sve češće, i za stalno, šire se na sve strane, ali je zainteresiranih više nema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene