Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Akcija HAC-a i ARZ-a

Neki iskoristili besplatnu vožnju autocestom, a nisu vozili pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog zlouporaba njihove odluke, HAC i ARZ će od 17 sati na naplatnim postajama kontrolirati sadržaj vozila čiji vozači žele ostvariti besplatan prijevoz

Zbog zaštite od zloporaba njihove odluke o besplatnom prelasku autocestom vozilima koja prevoze humanitarnu pomoći u poplavljena područja Hrvatske, Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka Zagreb (ARZ) odlučile su od danas u 17 sati na naplatnim postajama kontrolirati sadržaj vozila čiji vozači žele ostvariti besplatan prijevoz.

Pročitajte i ovo Stradali humanitarci u Gazi Nižu se osude i reakcije Osnivač humanitarne organizacije čije je članove ubila izraelska vojska: "Ovo je bio izravan napad" Slika nije dostupna Dogovor s HAC-om i ARZ-om Hitna pomoć ipak neće plaćati cestarinu

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

S punim povjerenjem omogućili smo besplatan prolazak autocestom svim vozilima koja dostavljaju humanitarnu pomoć i sudjeluju u evakuaciji građana s poplavom ugroženih područja, ističu HAC i ARZ u priopćenju upozoravajući da su, prema informacijama s terena, neki građani zlorabili situaciju i iskoristili besplatnu vožnju autocestom unatoč tome što nisu sudionici u prijevozu humanitarne pomoći i evakuacije građana.

Na svaku doniranu ambalažu upišite slovo 'H'!

'U svrhu zaštite od zlouporabe, obavještavamo javnost da će na naplatnim postajama ovlašteni djelatnici Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine zatražiti pokazivanje robe koja se prevozi za humanitarnu akciju od vozača koji žele ostvariti pravo na besplatno korištenje autoceste. Uprave HAC-a i ARZ-a odgovorne su za prihod koji tvrtke ostvaruju, a zbog zlouporabe pojedinaca primorane su donijeti ovakvu odluku', stoji u priopćenju.

Tvrtke navode da su do sada dali dozvolu za besplatan prolazak za više od 1200 vozila, te upućuju ispriku svim korisnicima koji dostavljaju humanitarnu pomoć i sudjeluju u evakuaciji s poplavljenih područja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene