Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog zlouporaba njihove odluke, HAC i ARZ će od 17 sati na naplatnim postajama kontrolirati sadržaj vozila čiji vozači žele ostvariti besplatan prijevoz


Zbog zaštite od zloporaba njihove odluke o besplatnom prelasku autocestom vozilima koja prevoze humanitarnu pomoći u poplavljena područja Hrvatske, Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka Zagreb (ARZ) odlučile su od danas u 17 sati na naplatnim postajama kontrolirati sadržaj vozila čiji vozači žele ostvariti besplatan prijevoz.

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

Vezani članci Darinko Dumbović Dumbović ipak nezadovoljan brzinom obnove grada: "Još uvijek nismo ljudima pružili niti osnovnu sigurnost!" Slika nije dostupna BOLI GLAVA OD BROJKI Evo koliko trenutno iznosi dug autocesta

S punim povjerenjem omogućili smo besplatan prolazak autocestom svim vozilima koja dostavljaju humanitarnu pomoć i sudjeluju u evakuaciji građana s poplavom ugroženih područja, ističu HAC i ARZ u priopćenju upozoravajući da su, prema informacijama s terena, neki građani zlorabili situaciju i iskoristili besplatnu vožnju autocestom unatoč tome što nisu sudionici u prijevozu humanitarne pomoći i evakuacije građana.

Na svaku doniranu ambalažu upišite slovo 'H'!

'U svrhu zaštite od zlouporabe, obavještavamo javnost da će na naplatnim postajama ovlašteni djelatnici Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine zatražiti pokazivanje robe koja se prevozi za humanitarnu akciju od vozača koji žele ostvariti pravo na besplatno korištenje autoceste. Uprave HAC-a i ARZ-a odgovorne su za prihod koji tvrtke ostvaruju, a zbog zlouporabe pojedinaca primorane su donijeti ovakvu odluku', stoji u priopćenju.

Tvrtke navode da su do sada dali dozvolu za besplatan prolazak za više od 1200 vozila, te upućuju ispriku svim korisnicima koji dostavljaju humanitarnu pomoć i sudjeluju u evakuaciji s poplavljenih područja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook